Κάνε σεξ μπας και γλιτώσεις το έμφραγμα… Λεπτομέρειες εδώ

κάνε-σεξ-μπας-και-γλιτώσεις-το-έμφραγμ-231179

Δεν αποτελεί πλέον νέο πως το σεξ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να μειώσετε το στρες, να περιορίσετε τη χοληστερίνη σας και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Οι έρευνες πλέον στρέφονται στα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να έχει το σεξ και η ανθρώπινη επαφή στην αποθεραπεία και σε χρόνιες παθήσεις ενώ ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που ζουν μέσα στο πλαίσιο ενός ευτυχισμένου γάμου παρουσιάζουν μειωμένο κίνδυνο να προσβληθούν από καρδιοαγγειακές παθήσεις.

Γενικά έχει παρατηρηθεί ότι οι παντρεμένοι ζουν περισσότερο, προσβάλλονται σπανιότερα από καρδιακές προσβολές και παρουσιάζουν λιγότερο συχνά πνευμονία. Το σεξ αυξάνει τα επίπεδα της οξυτοκίνης στο αίμα, μιας χαλαρωτικής ορμόνης που παίζει ξεχωριστό ρόλο στη γέννα και ο θηλασμό. Ακόμη και η απλή αγκαλιά συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα οξυτοκίνης και κατά συνέπεια με τη μείωση της πίεσης του αίματος.

Οι άντρες που έκαναν σεξ δύο ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα μείωσαν στο μισό τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής ενώ έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως οι άντρες που εκσπερματώνουν συχνά προστατεύουν τον εαυτό τους απέναντι στον καρκίνο του προστάτη.

Μια ακόμη έρευνα, της Κλινικής Mayo στην Αμερική έδειξε πως οι άνθρωποι που κάνουν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα με τον σύντροφό τους είχαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α, ενός αντισώματος που βρίσκεται στην πρώτη γραμμής της άμυνας του σώματος για την καταπολέμηση ασθενειών και μολύνσεων από εκείνους που έκαναν σεξ μια φορά την εβδομάδα ή καθόλου.

Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι τα ζευγάρια που είναι ευχαριστημένα με το σεξουαλικό κομμάτι της σχέσης τους έχουν εξαφανίσει ένα μεγάλο και στρεσογόνο θέμα διαμάχης.

faybook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook