Κάνε ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα σου ακριβώς όπως μια ειδικός

κάνε-ξεκαθάρισμα-στην-ντουλάπα-σου-ακ-484324

Μια λειτουργική ντουλάπα είναι μέρος μια οργανωμένης καθημερινότητας. Το ξεκαθάρισμα της ντουλάπας έχει τα δικά του μυστικά.

Αν τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας έχουν μπερδευτεί και έχετε αποσυντονιστεί ακολουθήστε τις συμβουλές των ειδικών. Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα ωστόσο δεν είναι διόλου απίθανο να δούμε σε πρώτο πλάνο στην ντουλάπα μας ρούχα άλλων όχι τόσο εποχιακά, αξεσουάρ που δεν φοράμε πια και περιττά αντικείμενα καταχωνιασμένα που κάνουν την ντουλάπα μας να δείχνει ασφυκτική.

Για την σωστή εκκαθάριση της ντουλάπας χρειάζεται σωστή προετοιμασία και οργανωτικότητα. Μια ειδικός σε θέματα μόδας δείχνει τα βήματα, δίνοντας χρυσές συμβουλές.

1) O σωστός εξοπλισμός για την αποθήκευση: Δεν μπορεί να γίνει σωστή οργάνωση της ντουλάπας αν δεν διαθέτετε τον σωστό εξοπλισμό. Θήκες, σακούλες αποθήκευσης, κουτιά ώστε να μπορείτε να ξεκαθαρίσετε και να φυλάξετε σωστά τα ρούχα.

2) Χωρίστε τα ρούχα σε κατηγορίες: Μαζί τα παντελόνια, μαζί τα παλτό, μαζί οι μπλούζες. Διπλώστε τα ή τοποθετήστε τα σε κρεμάστρες αλλά ομαδοποιημένα.

3) Οι κανόνες των 6 μηνών: Αν δεν έχετε φορέσει ένα ρούχο ούτε μια φορά τους τελευταίους έξι μήνες το πιο πιθανό είναι να μην το φορέσετε μελλοντικά. Δώστε τα ρούχα που δεν φοράτε, εκτός αν έχουν συναισθηματική αξία.

4) Να είστε ρεαλίστριες: Μπορεί η ντουλάπα σας να διαθέτει κομμάτια που δεν πλέον δεν σας ταιριάζουν. Είτε γιατί έχει αλλάξει το στιλ σας είτε γιατί δεν σας χωράνε πια! Πχ. Μπορεί μια μίνι φούστα ή ένα Τ-Shirt να μην συμβαδίζει με το στιλ σας. Μην επιμένετε να κρατάτε ρούχα που καταβάθος ξέρετε ότι δεν σας ταιριάζουν και δεν πρέπει να φορέσετε.

5) Ξεχωρίστε τα ρούχα ανάλογα με την εποχή: Είναι περιττό να έχετε ένα καλοκαιρινό φόρεμα μαζί με τα χειμωνιάτικα (εκτός βέβαια αν είναι ένα slip dress που μπορεί να συνδυαστεί και με ένα sweater). Κάντε διαχωρισμό των ρούχων και μην μπερδεύετε τις εποχές.

6) Προσεκτική αποθήκευση: Φυλάξτε τα ρούχα με προσοχή. Έτσι θα διατηρηθούν σωστά στο χρόνο.

Πηγή: bovary.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook