Κάλεσμα συμπαράστασης από την ΛΑΕ Χανίων για την δίκη των τριών διαδηλωτών

κάλεσμα-συμπαράστασης-από-την-λαε-χαν-302991

Κάλεσμα συμπαράστασης από τη ΛΑΕ Χανίων με αφορμή την δίκη αύριο Τετάρτη διαδηλωτών που είχαν συλληφθεί σε κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια στις 25 Μαρτίου 2012.

Η ανακοίνωση της ΛΑΕ Χανίων αναφέρει:

«Την Τετάρτη στις 1 μάρτη 2017 δικάζονται οι Μανώλης Διαμαντής, ερευνητής και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ρέττος Αρης καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Τζίμας Γιώργος φοιτητής, μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η συγκεκριμένη δίκη αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας ποινικοποίησης της δράσης αγωνιστών και τρομοκράτησης του λαού στα χρόνια του μνημονίου.

Την 1η περίοδο των μνημονίων ακολούθησε η κινηματική άνοιξη των μεγάλων Γενικών Απεργιών, των Πλατειών,  των Παρελάσεων του Λαού. Στις 25 Μαρτίου 2012 η αστυνομία προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τον αγωνιζόμενο Λαό και στα Χανιά αλλά και πανελλαδικά προχώρησε σε ένα όργιο καταστολής.

Όργιο καταστολής απέναντι στον κόσμο που μετατρέποντας τις παρελάσεις για τις 25ης Μάρτη σε Παρελάσεις του Λαού, έστελνε μήνυμα ανυπακοής στην συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ και στα επιτελεία της ΕΕ . Η συγκεκριμένη μέρα εδώ στα Χανιά, ξεκίνησε με τις 3 άδικες συλλήψεις των Μανώλη, Ρέττου και Τζίμα για να καταλήξει με τις προσαγωγές πάνω από 60 φοιτητών στο τέλος της. Όλοι όσοι ήταν στον δρόμο εκείνες τις ώρες γνωρίζουν την αθωότητά τους, όμως αυτό δεν αρκεί.

Η συμπαράσταση του αγωνιζόμενου κόσμου την στιγμή που δίνουν την δικαστική μάχη για να αποδείξουν το αυτονόητο μένει να γίνει πράξη. Γι αυτό καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια την Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 9:00 πμ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook