Κάλεσμα για σύσκεψη στους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους της Κρήτης

κάλεσμα-για-σύσκεψη-στους-αγροτικούς-498380

Κάλεσμα στους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους της Κρήτης να συμμετέχουν στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Μάρτη στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου απευθύνει το Συντονιστικό Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης με ανακοίνωσή του. Οι αγρότες θέλουν να αποφασίσουν για το μέλλον των δράσεών τους.

Αναλυτικά το Δελτίο τύπου Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης:

«Τίποτα δεν μας χαρίζεται, τα πάντα κατακτιούνται με αγώνες

Το προηγούμενο διάστημα βγήκαμε στα μπλόκα του αγώνα και συνεχίσαμε την πάλη μας ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα της ΕΕ και της κυβέρνησης που μας ξεκληρίζουν.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά, συνεχώς αυξάνονται και επιδεινώνονται.

Οι εξευτελιστικές τιμές παραγωγού που, στο όνομα της “ελεύθερης” αγοράς, επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι στα προϊόντα μας, σε συνδυασμό με τις άγριες περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις που φέρνει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ, την υπερδιόγκωση του κόστους παραγωγής που συνεπάγεται η ακρίβεια στα αγροτικά μέσα και εφόδια καθώς και τα απανωτά χαράτσια (φορολογικά, ασφαλιστικά κ.ά.), με τα οποία μας φορτώνουν οι κυβερνήσεις, έχουν αποδεκατίσει το εισόδημά μας και μας οδηγούν όλο και πιο βαθιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Το πλαίσιο αιτημάτων που προβάλλουμε με τους αγώνες μας αφορά στην ίδια την επιβίωσή μας.

Στη συνάντηση που είχαμε με τον υπουργό Αγροτικός Ανάπτυξης έδωσε υποσχέσεις για ικανοποίηση κάποιων επιμέρους αιτημάτων μας, όπως ότι, από το τέλος του 2018, θα θεσπιστεί ακατάσχετο όριο, ύψους 15.000 ευρώ το χρόνο, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών, το νέο χαράτσι του «περιβαλλοντικού» τέλους για το νερό δεν θα επιβληθεί άμεσα αλλά μετά από 5 χρόνια, θα αποδοθεί άμεσα η επιστροφή φόρου πετρελαίου για τα έτη 2015 και 2016, θα συνεχίζει να μας ληστεύει με τον ΕΝΦΙΑ αλλά χωρίς επιπλέον επιβάρυνση στα χωράφια, θα καταργηθεί ο φόρος στο κρασί, θα ενταχθεί άμεσα στα προγράμματα ενίσχυσης το 50% των επιλαχόντων νέων αγροτών. Διαβεβαίωσε επίσης ότι τα ασφάλιστρα θα αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα, το οποίο χωρίς την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης είναι χωρίς αντίκρισμα αφού δεν θα επιφέρει καμιά μείωση του φορολογητέου εισοδήματος.

Με δεδομένο ότι, όπως αποδείχτηκε, πολλές φορές, στο παρελθόν, η κυβέρνηση τις υποσχέσεις που μας δίνει, κάτω από την πίεση του αγώνα μας, δεν τις τηρεί στο σύνολό τους, ή και καθόλου, εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας αν αυτές οι υποσχέσεις υλοποιηθούν και, ταυτόχρονα, δηλώνουμε πως θα βρισκόμαστε σε συνεχή ετοιμότητα για να διεκδικήσουμε, αγωνιστικά, την υλοποίησή τους, όπως και την ικανοποίηση του συνολικού πλαισίου των αιτημάτων μας.

Καλούμε όλους τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους της Κρήτης να συμμετέχουν στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Μάρτη στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου για να συντονίσουμε την δράση μας το επόμενο διάστημα.

Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί! Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook