Κάθε πότε πρέπει να ζυγιζόμαστε; Δες εδώ

κάθε-πότε-πρέπει-να-ζυγιζόμαστε-δες-εδ-289617

Το μυστικό για την αποτελεσματική απώλεια βάρους ίσως βρίσκεται σε μια πολύ απλή συνήθεια και αυτή είναι το σωστό… ζύγισμα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Public Health.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ διαπίστωσαν ότι η συχνότητα με την οποία ανεβαίνουμε στη ζυγαριά μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας να χάσουμε κιλά αλλά και να παραμείνουμε στο ιδανικό μας βάρος μετά τη δίαιτα.

Όσοι από τους συμμετέχοντες κατάφεραν να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά στη συνέχεια έχασαν ακόμη περισσότερα ή πήραν πολύ λίγο βάρος εάν ζυγίζονταν μία φορά την εβδομάδα.

Η διαπίστωση αυτή είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι όσοι ακολουθούν μια δίαιτα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έχουν την τάση να ξαναπαίρνουν τα κιλά μετά από λίγο καιρό.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι η ζυγαριά είναι ένα πολύτιμο «εργαλείο» που μας βοηθά να ελέγχουμε τακτικά και αντικειμενικά το βάρος μας ώστε να μην ξεφύγουμε.

Ζητήθηκε από 1.000 περίπου άτομα που είχαν καταφέρει να χάσουν βάρος να ζυγίζονται σε εβδομαδιαία βάση για διάστημα εννέα μηνών. Μία ακόμη ομάδα εθελοντών συμμετείχε στη μελέτη, όμως οι ερευνητές δεν τους έδωσαν καμία οδηγία για το πώς δε θα πάρουν τα κιλά που έχασαν.

Οι συμμετέχοντες της πρώτης ομάδας κατάφεραν να διαχειριστούν το βάρος τους πιο αποτελεσματικά από αυτούς της δεύτερης ομάδας.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές είναι πως ο τακτικός έλεγχος του βάρους δίνει περιθώριο να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα εάν δούμε ότι έχουμε ξεφύγει ξανά.

Πηγή: onmed.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook