Κάηκαν ζωντανοί πριν τη συντριβή, οι επιβάτες του ρωσικού Airbus | Σοκάρουν οι δηλώσεις του ιατροδικαστή

κάηκαν-ζωντανοί-πριν-τη-συντριβή-οι-επ-301385

Σοκ προκαλεί ένα νέο βίντεο από τον τόπο της τραγωδίας στο Σινά που ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το βίντεο δείχνει τα συντρίμμια του ρωσικού airbus να σιγοκαίγονται ακόμη, δύο ώρες, περίπου, μετά τη συντριβή.

Το γεγονός αυτό μαζί με την εκτίμηση ενός ιατροδικαστή οδηγούν στο πιο ακραίο και εφιαλτικό σενάριο για τα τελευταία λεπτά των 224 επιβαινόντων του ρωσικού Airbus.

Συγκεκριμένα, ο Αιγύπτιος ιατροδικαστής που εξέτασε τις μισές από τις σορούς που συνελέγησαν από το σημείο της συντριβής, δήλωσε πως συμπεραίνει ότι πολλοί από τους επιβαίνοντες φαίνεται να είχαν υποστεί φρικτά εγκαύματα λίγο πριν πεθάνουν. Οπως εξήγησε περίπου το ένα πέμπτο των επιβαινόντων έφεραν τέτοια εγκαύματα. Δεν είναι, όμως, σε θέση να προσδιορίσει αν αυτά προκλήθηκαν από πυρκαγιά.

Οι δηλώσεις του ιατροδικαστή ενισχύουν ακόμη το σενάριο ότι στο αεροσκάφος της Metrojet συνέβη μια έκρηξη ή μια πυρκαγιά που είχε σαν αποτέλεσμα το αεροπλάνο να διαλυθεί στον αέρα.

Την ίδια ώρα ειδικοί αποκάλυψαν ότι κατά την εξέταση των σορών δεν βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών «Οι προκαταρκτικές δοκιμές δεν αποκάλυψαν ίχνη εκρηκτικών στα σώματα των νεκρών», είπε μια πηγή κοντά στις έρευνες μιλώντας στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasss.

Ακόμη, επικαλούμενο Αιγύπτιο ειδικό, το πρακτορείο μετέδωσε ότι στις σορούς δεν υπάρχουν σημάδια εξωτερικού πλήγματος.

Τι έδειξαν τα μαύρα κουτιά

Εντωμεταξύ, όπως αναφέρει το Russia Today, από την πρώτη εξέταση των μαύρων κουτιών συμπεραίνεται ότι η πιθανότερη αιτία του δυστυχήματος ήταν μία έκρηξη στον κινητήρα του Airbus A321. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο κυβερνήτης δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου στον πύργο ελέγχου σημαίνει ότι η έκρηξη ήταν εξαιρετικά σφοδρή και επηρέασε άμεσα και ταυτόχρονα τους κινητήρες.«Η έρευνα δεν “δείχνει” καμία σύνδεση με τρομοκράτες μέχρι στιγμής», επισημαίνει το αιγυπτιακό δίκτυο Al-Masry Al-Youm, επικαλούμενο πληροφορίες από την επιτροπή.

Η Wall Street Journal αναφέρει πως οι πρώτες πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από τα «μαύρα κουτιά» δεν αποκαλύπτουν συνομιλίες στο πιλοτήριο πριν τη συντριβή, κάτι που σημαίνει ότι κανείς από τους κυβερνήτες δεν ανέφερε κάποιο χνικό πρόβλημα ή άλλου είδους βλάβη. Ωστόσο, πηγή μιλώντας στην Wall Street Journal επισήμανε πως το πλήρωμα το πιθανότερο είναι να μην είχε καθόλου χρόνο για να αντιδράσει.

Νέα πρόκληση των τζιχαντιστών

Και ενώ οι εμπειρογνώμονες επιμένουν πως το αεροπλάνο μάλλον διαλύθηκε στον αέρα εξαιτίας μιας έκρηξης ή φωτιάς από τεχνικό πρόβλημα, οι τζιχαντιστές του Σινά έρχονται να προκαλέσουν ξανά και να επιμένουν πως η συντριβή του μοιραίου αεροπλάνου είναι δική τους ευθύνη! Ωστόσο δεν αποκαλύπτουν, όπως λένε, τώρα, περισσότερες λεπτομέρειες. Θα το κάνουν μόνο αφού αιγυπτιακές και ρωσικές αρχές ολοκληρώσουν τη δική τους έρευνα.

«Πάρτε τα συντρίμμια και ερευνήστε τα, πάρτε τα μαύρα κουτιά σας και αναλύστε τα και πείτε μας ποια είναι τα αποτελέσματα της έρευνάς σας. Αποδείξτε ότι δεν προκαλέσαμε εμείς την πτώση του και πώς έπεσε στην πραγματικότητα και εμείς θα σας δώσουμε τις λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο έπεσε τη στιγμή που θα επιλέξουμε», καταλήγει ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook