Ιταλία: Άγνωστοι εισέβαλαν σε οινοποιείο και έχυσαν 400.000 μπουκάλια κρασί

ιταλία-άγνωστοι-εισέβαλαν-σε-οινοποι-470012

Εφτά δεξαμενές κρασιού που «ωρίμαζε» άδειασαν οι άγνωστοι που μπήκαν σε οινοποιείο στη βόρεια Ιταλία – Τι δείχνει η αστυνομική έρευνα

Βάνδαλοι παραβίασαν νύχτα το οινοποιείο Conte Vistarino στην Λομβαρδία, στη βόρεια Ιταλία και έχυσαν εφτά δεξαμενές με κρασί εσοδείας του 2016 της ποικιλίας Pinot Grigio (Πινό γκρι). Το κρασί φυλασσόταν στις δεξαμενές για να «ωριμάσει» προτού πωληθεί στην αγορά.

Τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για «σαμποτάζ» και η ποσότητα του κρασιού που χάθηκε εκτιμάται ότι ισούται με 400.000 μπουκάλια ενώ η αξία του υπολογίζεται σε 500.000 ευρώ.

«Ήταν ένα τρομερό σοκ», δήλωσε η κοντέσα Ottavia Giorgi di Vistarino, η οποία διευθύνει το οικογενειακό οινοποιείο και συμπλήρωσε ότι η οικογένειά της δεν δεχόταν απειλές και δεν γνωρίζει ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την ενέργεια.

Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση, αλλά, επειδή οι άγνωστοι εισβολείς δεν έκλεψαν τίποτα από τον χώρο του οινοποιείου, ούτε προκάλεσαν άλλες ζημιές, εκτιμά ότι πρόκειται για «σαμποτάζ».

Η κοντέσα di Vistarino δήλωσε: «Όταν δεν γνωρίζεις το γιατί, δεν κοιμάσαι την νύχτα. Είμαστε συγκλονισμένοι αλλά δεν θα το αφήσουμε να μας σταματήσει. Πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια μας και να επιστρέψουμε στη δουλειά μας».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook