Ισόβια στον κρεοπώλη για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία

ισόβια-στον-κρεοπώλη-για-το-μακελειό-σ-120021
xydakis«Αίσχος» φωνάζουν οι συγγενείς των θυμάτων του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία. Δεν ικανοποιήθηκαν από την απόφαση του δικαστηρίου. Επεισόδια μετά την ανακοίνωση των ποινώνΤην ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεάπολης στον βασικό κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη  συν 8 χρόνια κάθειρξης για τη δολοφονία του Μανώλη Σταυρουλάκη και χρηματική ποινή  4.000 ευρώ.Όπως αναφέρει το candianews, η απόφαση του δικαστηρίου δεν ικανοποίησε την πλευρά των συγγενών των θυμάτων που ζητούσαν δις ισόβια για το διπλό φονικό. Εξαγριωμένοι μόλις πληροφορήθηκαν την απόφαση του δικαστηρίου άρχισαν έξω από το  κτίριο να πετούν μπουκάλια εναντίων των αστυνομικών και της κλούβας που θα μετέφερε τους καταδικασθέντες, φωνάζοντας «Αίσχος»

Στον ένα αδερφό του κρεοπώλη που επίσης κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (5-2), επιβλήθηκε η ποινή κάθειρξης 12 έτη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα Ξυδάκη συν 2 έτη για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία καθώς και χρηματική ποινή της τάξεως των 3.000 ευρώ.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε τη διαρκή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και των δύο καταδικασθέντων ενώ πρότεινε  η έφεση του αδερφού του κρεοπώλη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Νωρίτερα το μεσημέρι ανακοινώθηκε η ετυμηγορία του δικαστηρίου  σύμφωνα με την οποία ο 53χρονος κρεοπώλης κρίνεται ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη. Ένοχος κατά πλειοψηφία (6-1) κρίθηκε για τη δολοφονία του Μανώλη Σταυρουλάκη (με ενσυνείδητη αμέλεια).

Επίσης ο 53χρονος κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και κατοχή πυρομαχικών.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του βασικού κατηγορουμένου όταν άκουσαν τις ποινές  υποστήριξαν ότι δεν έπρεπε πέραν των ισόβιων δεσμών να επιβληθεί στον 53χρονο επιπλέον ποινή, άποψη που το δικαστήριο δεν υιοθέτησε.

Θυμίζουμε ότι το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση του τρίτου αδερφού, ο οποίος και θα αφεθεί ελεύθερος.
Φωτογραφία από το image-services

Φωτογραφία από το image-services

Φωτογραφία από το image-services

Φωτογραφία από το image-services

Φωτογραφία από το image-services

 Πηγή: cadianews.gr | Φωτογραφίες από το image-services

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook