Ιστιοπλοΐα | Πρωτιά για το «Κορμοράνος» του Ν.Ο. Χανίων

ιστιοπλοΐα-πρωτιά-για-το-κορμοράνος-81009

kormoranos_RallyAigaioy

Άνοιξαν πανιά τα 46 σκάφη του Ράλλυ Αιγαίου το Σάββατο 19 Ιουλίου για την πρώτη ιστιοδρομία Φάληρο-Σύρος (Φοίνικα) αποστάσεως 80 ναυτικών μιλίων. Ο άνεμος βόρειος εντάσεως 4-6 μποφόρ μεταβαλλόμενος κατά περιοχές της διαδρομής και φθάνοντας μέχρι 7 μποφόρ το ξημέρωμα της επόμενης μέρας στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής.

Τα σκάφη μπόρεσαν να ανοίξουν τα μπαλόνια τους σε μεγάλο τμήμα της διαδρομής επιτυγχάνοντας υψηλές ταχύτητες δίνοντας έτσι το πλεονέκτημα μιας γρήγορης κούρσας, αλλά και ενδιαφέρουσας από άποψη τακτικής. Κατά την παραμονή στη Σύρο είχαν οργανωθεί τοπικές εκδηλώσεις θερμής υποδοχής των πληρωμάτων και έγινε απονομή των επάθλων της ιστιοδρομίας αυτής.

Τα σκάφη θα αποπλεύσουν σήμερα  Δευτέρα 22 Ιουλίου για τη δεύτερη ιστιοδρομία που είναι Σύρος-Πάτμος αποστάσεως 87 ν.μ.

Το «Κορμοράνος» του Ν.Ο. Χανίων πέτυχε πρώτη νίκη στην κατηγορία του και τρίτη στη γενική κατάταξη της κλάσης του (21 σκάφη).

Κυβερνήτης του σκάφους είναι ο Κων. Μανιουδάκης και πλήρωμα οι Αρ. Κοτόπουλος, Δημ. Γαγάρας, Ελ. Αμοιραλής, Εμ. Βαρδινογιάννης και Ευσ. Χουρδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι τα Χανιά εκπροσωπούν στο Ράλλυ τρία σκάφη του Ν.Ο.Χ. Τα άλλα δύο είναι το «Αίθρα» με κυβερνήτη τον Αλ. Γκότση και το «Αλμύρα» με κυβερνήτη τον Δημ. Ναναδάκη.

Στις τρεις κλάσεις που έχουν κατανεμηθεί τα συμμετέχοντα σκάφη, τις πρώτες θέσεις στη γενική κατάταξη πέτυχαν:

α) ORC Club: Αφροδίτη-Solaris (Β. Μηλιώτης)

β) ORC Int: Optimum 3 –Aspida (Ν. Λάζος – Π. Λιβάς)

γ) IRC: Dragon (Β. Εθνοπούλου)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook