Ιράν: Είμαστε κοντά σε συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα

ιράν-είμαστε-κοντά-σε-συμφωνία-για-το-π-227573

iranΟ ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα ότι η πρόοδος που επιτεύχθηκε πρόσφατα στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τεχεράνης και των διεθνών δυνάμεων ενδέχεται να οδηγήσει στη σύναψη οριστικής συμφωνίας και να ξεπεραστούν όλες οι εκκρεμότητες, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ιράν και η ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και Κίνα) επιχείρησαν την περασμένη εβδομάδα στην Ελβετία να καταλήξουν σε συμφωνία για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν την προσεχή Τετάρτη με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο.

«Σε αυτό τον γύρο των συνομιλιών, προέκυψαν κοινές απόψεις σε ορισμένα ζητήματα όπου υπήρχε διαφωνία κι αυτό μπορεί να είναι μία βάση για οριστική συμφωνία», είπε ο πρόεδρος όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Θεωρώ ότι είναι πιθανό να επιτύχουμε μία συμφωνία και δεν υπάρχει τίποτε που να μην μπορεί να επιλυθεί», πρόσθεσε ο ίδιος έπειτα από επίσκεψή του σε κέντρο αποκατάστασης βετεράνων του στρατού.

Δυτικοί και Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι υπάρχει πολύ μεγάλη διάσταση απόψεων, παρότι όλες οι αντιπροσωπείες επιθυμούν μία συμφωνία. Το Ιράν θέλει την άμεση άρση όλων των κυρώσεων, αλλά ένας ευρωπαίος διαπραγματευτής δήλωσε ότι «δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook