Ιράν: Δεν βρίσκουν τα συντρίμμια του αεροπλάνου που συνετρίβη! | Photos + Video

ιράν-δεν-βρίσκουν-τα-συντρίμμια-του-αε-653823

Μια ακόμα αεροπορική τραγωδία. 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή του αεροπλάνου της εταιρίας Aseman Airlines. Η μοιραία πτήση είχε απογειωθεί από την Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν, με προορισμό την πόλη Σεμιρόμ.

Η συντριβή σημειώθηκε στην οροσειρά Ζαγρκός. Ανάμεσα στους 65 νεκρούς είναι κι ένα μικρό παιδί, άγνωστο ακόμα ποια ήταν η ηλικία του. Οι επιβαίνοντες του μοιραίου αεροπλάνου έπρεπε να είναι 66. 60 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα.

Ένας από τους επιβάτες όμως, καθυστέρησε και έχασε την πτήση. Στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης, για να πάρει το μοιραίο αεροπλάνο (σ.σ. άγνωστο όμως αν είχε εισιτήρια) κατευθυνόταν και ο γνωστός Έλληνας σεισμολόγος Άκης Τσελέντης. Όμως λόγω κίνησης, όπως είπε στο newsit.gr, έχασε την πτήση.

Το δικινητήριο αεροσκάφος ATR 72 είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της Τεχεράνης με προορισμό την πόλη Σεμιρόμ. Περίπου 50 λεπτά αργότερα εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Σύμφωνα με το Borna News, όλα τα θύματα είναι Ιρανοί πολίτες.

Έτσι βυθίστηκε στο πένθος το Ιράν

Το αεροπλάνο της ιρανικής εταιρείας Aseman Airlines συνετρίβη σε ορεινή περιοχή, εν μέσω πολύ κακών καιρικών συνθηκών. Δεδομένου ότι τα συντρίμμια δεν έχει καταστεί δυνατόν να εντοπιστούν, επισήμως δεν έχει δοθεί απολογισμός. Όλοι οι επιβαίνοντες όμως, μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί, εικάζεται πως είναι νεκροί.

Τα σωστικά συνεργεία αδυνατούν να προσεγγίσουν το χώρο της συντριβής και κατά συνέπεια δεν μπορούν «να επιβεβαιώσουν επισήμως» ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Καθώς πέφτει η νύχτα και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δυσχεραίνονται οι προσπάθειες των ελικοπτέρων να εντοπίσουν το σημείο της συντριβής. Τα σωστικά συνεργεία χτενίζουν την ορεινή περιοχή και στο έδαφος.

«Κάνει ολοένα και περισσότερο κρύο, σκοτεινιάζει κι ακόμη δεν έχουμε ούτε ίχνος από το αεροπλάνο» είπε ο ρεπόρτερ ενός τηλεοπτικού καναλιού που συνοδεύει τους διασώστες στη χιονοσκέπαστη οροσειρά Ντένα, όπου 40 βουνά ξεπερνούν σε ύψος τα 4.000 μέτρα.

zargos mountains locator

Θρήνος και οδυρμός για τους συγγενείς των νεκρών. Συγγενείς των επιβατών έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο τους Γιασούζ.

«Τηλεφωνούσα όλο το πρωί και δεν μου απαντούσε (σ.σ. ο επιβάτης συγγενής). Έτσι, τηλεφώνησα στον αδελφό μου κι εκείνος λέει, θα έρθει, δεν έχει καθυστερήσει ακόμη. Του εξήγησα ότι εδώ βρέχει. Μου απαντάει, μην ανησυχείς. Αργότερα, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι το αεροπλάνο έπεσε», αφηγήθηκε μια νέα γυναίκα στη δημόσια τηλεόραση του Ιράν.

 

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους. Ο πρόεδρος ζήτησε από τον υπουργό Μεταφορών να ηγηθεί των ερευνών για τα αίτια του δυστυχήματος.

Η εταιρεία Aseman διαθέτει 29 αεροσκάφη και πέρσι υπέγραψε συμφωνία για να εκσυγχρονίσει τον στόλο της, αγοράζοντας τουλάχιστον 30 Boeing 737 Max.

Πηγή: newsit.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook