Ιράν: Δεν ήταν μήνυμα προς Τραμπ η δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου

ιράν-δεν-ήταν-μήνυμα-προς-τραμπ-η-δοκιμ-494883

Η πρόσφατη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από το Ιράν δεν είχε στόχο να στείλει κάποιο μήνυμα στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και να τον δοκιμάσει, καθώς, μετά τις διάφορες δηλώσεις που έχει κάνει σχετικά με την πολιτική του, οι Ιρανοί αξιωματούχοι «τον γνωρίζουν ήδη αρκετά καλά», σύμφωνα με την Τεχεράνη.

Το Ιράν προχώρησε στη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας την επιβολή νέων κυρώσεων από την Ουάσινγκτον στην Τεχεράνη. «Παίζει με την φωτιά», έγραψε ο κ. Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter, αναφερόμενος στην Τεχεράνη, η οποία υπέγραψε το 2015 συμφωνία για το πυρηνικό της πρόγραμμα με έξι μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις, οι οποίες στη συνέχεια χαλάρωσαν τις οικονομικές κυρώσεις που της είχαν επιβάλει.

«Η δοκιμή πυραύλου από το Ιράν δεν ήταν ένα μήνυμα προς τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Κασεμί στο πρακτορείο Tasnim.

«Δεν υπάρχει ανάγκη να δοκιμάσουμε τον κ. Τραμπ καθώς έχουμε ακούσει τις απόψεις του πάνω σε διάφορα θέματα τις τελευταίες ημέρες… Τον γνωρίζουμε ήδη αρκετά καλά», πρόσθεσε.

Το Ιράν έχει προχωρήσει σε δοκιμές διαφόρων βαλλιστικών πυραύλων μετά τη συμφωνία του 2015, αλλά η πρόσφατη δοκιμή της 29ης Ιανουαρίου ήταν η πρώτη στην οποία προχώρησε από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ο Τραμπ. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ότι θα σταματήσει το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook