Ιράν: Έτοιμη για συμβιβασμούς στο θέμα της Συρίας η Τεχεράνη

ιράν-έτοιμη-για-συμβιβασμούς-στο-θέμα-299770

Ανώτατος αξιωματούχος της ιρανικής κυβέρνησης δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι είναι υπό συζήτηση μία εξάμηνη μεταβατική περίοδο, κατά την οποία η τύχη του Μπασάρ αλ Άσαντ θα κριθεί σε βουλευτικές εκλογές

Το συριακό και η κρίση που έχει προκαλέσει, με εμφανείς τις προεκτάσεις και στην Ευρώπη, βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων που διεξάγονται μεταξύ των ηγετών. Παραμονές των διεθνών συνομιλιών για την κρίση στη Συρία, οι οποίες θα διεξαχθούν στη Βιέννη, το Ιράν εμφανίζεται πιο διαλλακτικό, κάνοντας λόγο για συμβιβασμούς που είναι πρόθυμη να κάνει η κυβέρνησή του. Σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου στο Reuters, η Τεχεράνη είναι έτοιμη να συζητήσει μία μεταβατική περίοδο έξι μηνών, κατά την οποία η τύχη του Μπασάρ αλ Άσαντ στη συριακή κυβέρνηση, θα κριθεί από βουλευτικές εκλογές.

«Οι συνομιλίες αφορούν συμβιβασμούς, και το Ιράν είναι έτοιμο να κάνει συμβιβασμό, δεχόμενο τον Άσαντ στην εξουσία για έξι μήνες. Ασφαλώς, θα εναπόκειται στο συριακό λαό να αποφασίσει για τη μοίρα της χώρας», τόνισε, διατηρώντας την ανωνυμία του. Κατά την διάρκεια ενός πολέμου που έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 250.000 άτομα και διώξει άλλα 10 εκατομμύρια από τις εστίες τους, ο κυριότερος σύμμαχος του Άσαντ, η Τεχεράνη, είχε αποκλειστεί από μια σειρά διεθνών – και αποτυχημένων – ειρηνευτικών συνεδριάσεων.

Οι συνομιλίες στη Βιέννη, σήμερα, είναι οι πρώτες σε ανώτατο επίπεδο για τις οποίες οι σύμμαχοι της Ουάσινγκτον δέχτηκαν να συμμετάσχει και το Ιράν. Χθες, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν πει πως ήλπιζαν να ακούσουν από το Ιράν και τον άλλο σύμμαχο του Άσαντ, τη Ρωσία, για το αν ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τον Σύρο πρόεδρο, τον οποίο κατηγορούν οι ΗΠΑ, οι Ευρωπαίοι και οι Άραβες σύμμαχοί τους, για την αιματοχυσία τεσσάρων χρόνων.

Πηγή: Protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook