Ιερώνυμος για συνάντηση με Τσίπρα: Αγαπάμε τον πρωθυπουργό μας και τους πολιτικούς μας

ιερώνυμος-για-συνάντηση-με-τσίπρα-αγα-750722

«Πιο κοντά» φαίνεται ότι βρίσκεται η Εκκλησία της Ελλάδος με την κυβέρνηση μετά την τελευταία συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον Πρωθυπουργό το βράδυ της Τετάρτης στην Αρχιεπισκοπή αμέσως μετά την κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου για τις τράπεζες.

Σε δηλώσεις του για το περιεχόμενο αυτή της συνάντησης ο Μακαριώτατος ανέφερε: «Αγαπάμε τον Πατριάρχη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο σεβόμαστε και στηρίζουμε. , Αγαπάμε τον πρωθυπουργό μας και τους πολιτικούς μας και όπου έχουμε λόγο βοηθάμε και συμπαριστάμεθα. Πρέπει όμως να διευκρινίσουμε ότι αγαπάμε περισσότερο την Εκκλησία και την Πατρίδα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στη συνάντηση Ιερώνυμου – Τσίπρα έγινε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση.

Συγκεκριμένα, συζήτησαν για την εκκλησιαστική περιουσία και το ζήτημα της λειτουργίας της εταιρείας για την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας που είχε συσταθεί επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά και ακόμη δεν έχει προχωρήσει.

Παράλληλα, μίλησαν για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, ενόψει και της συνταγματικής αναθεώρησης, το οποίο τέθηκε ακροθιγώς από τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και η συνεργασία των δύο πλευρών και τη στήριξη της κυβέρνησης στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου:

Πρωτο Θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook