Ιδιωτική εταιρεία υπόσχεται να… φέρει βροχή στην Κρήτη

ιδιωτική-εταιρεία-υπόσχεται-να-φέρε-477150

Πρόταση για να παρέμβει στον καιρό της Κρήτης, τροποποιώντας τα σύννεφα και αυξάνοντας τις βροχοπτώσεις έχει υποβάλει στην Περιφέρεια, ελληνική εταιρεία αεροπορικών εφαρμογών.

Η σχετική μελέτη πρόκειται να παρουσιαστεί μεθαύριο Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας και φέρει την υπογραφή του παγκοσμίου φήμης μετεωρολόγου, Ντάνιελ Ρόζενφιλντ.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, δραστηριοποιείται στον τομέα της τροποποίησης καιρού στην Ελλάδα από το 1981 και επί σειρά ετών συνεργαζόταν με τον ΕΛΓΑ για την καταστολή χαλαζιού στην Βόρειο Ελλάδα με στόχο την προστασία των καλλιεργειών. Για να το πετύχει αυτό, διοχετεύει συγκεκριμένες ουσίες στον αέρα που χρησιμεύουν ως συμπύκνωση νεφών ή πυρήνες πάγου, οι οποίες μεταβάλλουν τις μικροφυσικές διεργασίες μέσα στο σύννεφο.

Σύμφωνα με όσα είπε στο zarpanews.gr  ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, η Περιφέρεια στην παρούσα φάση περιμένει να ακούσει τους μελετητές ώστε να εκτιμήσει αυτήν την προοπτική καθώς διατηρεί επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα ήταν σκόπιμο το να προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Διευκρίνισε δε, πως για την πιθανή υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος, θα έπρεπε να αναζητηθούν πόροι από χρηματοδοτικά προγράμματα.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Ιδιωτική εταιρεία υπόσχεται να… φέρει βροχή στην Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook