Θύμα ξυλοδαρμού από ακροδεξιούς ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας – Νοσηλεύεται στα επείγοντα

θύμα-ξυλοδαρμού-από-ακροδεξιούς-ο-βου-743602

Δέχτηκε επίθεση από ομάδα 30 ατόμων

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, δέχτηκε επίθεση από ομάδα περίπου 30 ατόμων, έξω από το γήπεδο της Καλαμάτας.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τον βουλευτή, ο οποίος δήλωσε ότι καθοδόν προς το γήπεδο, και για καλή του τύχη δεν είχε μαζί το παιδί του, δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης που τον χτύπησαν.

Το μήνυμά του, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ότι ο φασισμός δεν θα περάσει.

Ο κ. Κωνσταντινέας νοσηλεύεται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, «σύμφωνα με τη ενημέρωση που έχω, ο βουλευτής φέρει ελαφρά τραύματα και είναι πιθανόν να βγει απόψε από το νοσοκομείο».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η φασιστική επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα έχει ως στόχο της όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλο τον δημοκρατικό κόσμο. Όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η φασιστική βία πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα από όλους. Οι δυνάμεις που ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους» τονίζει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως θα ενισχύσει τους αγώνες και τις πρωτοβουλίες του ενάντια στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, ενάντια στη φασιστική βία και τους εκφραστές της.

«Είναι φασισμός, όχι πατριωτισμός», γράφει ο Παπαδημούλης

«Οι τραμπούκοι που χτύπησαν τον Κωνσταντινέα, να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Είναι φασισμός, όχι πατριωτισμός» γράφει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Καταδίκη και από τη ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη της για την επίθεση που δέχθηκε στην Καλαμάτα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook