Θυμίζει «Τζειμς Μποντ» η νέα θήκη για τα iPhone

θυμίζει-τζειμς-μποντ-η-νέα-θήκη-για-τ-400128

Λογικά, δεν θα περιμένατε μία θήκη για iPhone να βρίσκεται στην λίστα to-do του Edward Snowden, ωστόσο σε μία εκδήλωση στο MIT Media Lab, αποκαλύφθηκε ότι συνεργάστηκε με τον Andrew “Bunnie” Huang πάνω στον σχεδιασμό μίας θήκης για το iPhone.

 “Αν έχεις ενεργοποιημένο το κινητό στην τσέπη σου, τότε έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλης διάρκειας αρχείο των κινήσεων σας” είπε ο Edward Snowden μέσω τηλεδιάσκεψης κατά την εκδήλωση Forbidden Research του MIT Media Lab. “Οι συσκευές σας φωνάζουν διαρκώς στον αέρα, με την μορφή ραδιοκυμάτων, μία μοναδική ταυτότητα που σας επικυρώνει στην τηλεφωνική σας εταιρεία. Αυτή η μοναδική ταυτότητα δεν σώζεται όμως μόνο από την τηλεφωνική σας εταιρεία, αλλά μπορεί επίσης να παρατηρηθεί καθώς ταξιδεύει στον αέρα και από ανεξάρτητους τρίτους”.

Ο Edward Snowden και ο γνωστός hardware hacker Andrew “Bunnie” Huang σχεδίασαν μία θήκη για το iPhone, που επιτρέπει στους ανθρώπους να γνωρίζουν πότε οι κεραίες του τηλεφώνου είναι ενεργές και πότε μεταδίδουν δεδομένα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανίχνευση τους (κάτι που για παράδειγμα ενδεχομένως δεν θα ήθελαν κάποιοι πολιτικοί ή κάποιοι δημοσιογράφοι σε περιοχές που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση).

Επίσης, εφόσον το δίδυμο καταφέρει να κάνει πραγματικότητα την ιδέα του, θα διαθέτει ένα “radio kill switch”, το οποίο κάνει πολλά περισσότερα από το λεγόμενο “Airplane mode” (το οποίο το δίδυμο ονόμασε “Soft Switch”). Ονομάζουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό “Introspection Engine”, και αν και πρόκειται για μία συσκευή που βρίσκεται για την ώρα σε θεωρητικό πεδίο, ο στόχος είναι η παρακολούθηση των σημάτων που μεταδίδονται από τους ασύρματους πομπούς του iPhone. Μόλις ανιχνευτεί κάποιο είδος μετάδοσης σήματος που δεν θα έπρεπε, τότε το σύστημα ενεργοποιεί ένα συναγερμό ή ενδεχομένως κλείνει αυτόματα το κινητό.

Η συσκευή βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια του σχεδιασμού, ωστόσο οι Edward Snowden και Andrew “Bunnie” Huang εργάζονται και πάνω σε ένα πρωτότυπο που ενδεχομένως μελλοντικά να εισέλθει σε φάση παραγωγής.

Πηγή: insomnia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook