Θρίλερ με κρεμασμένη δημοσιογράφο στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

θρίλερ-με-κρεμασμένη-δημοσιογράφο-στ-296442

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο της Βρετανίδας δημοσιογράφου Ζακλίν Σάτον η οποία το Σάββατο βρέθηκε κρεμασμένη στις τουαλέτες του αεροδρομίου «Ατατούρκ», στην Κωνσταντινούπολη.

Στην αρχή, τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανέφεραν ότι η 50χρονη πρώην εργαζόμενη για το BBC, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της επειδή έχασε μια πτήση ανταπόκρισης!

Όπως μετέδιδαν τα τουρκικά Μέσα, η γυναίκα κρεμάστηκε επειδή δεν είχε χρήματα για να κλείσει νέο εισιτήριο και υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρείας, με την οποία είχε προγραμματίσει να πετάξει, ανέφεραν ότι η 50χρονη επαναλάμβανε συνεχώς στους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο ότι δεν διέθετε άλλα χρήματα.

Ωστόσο, νέες πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας δείχνουν ότι οι συνθήκες γύρω από τον θάνατο της Σάτον, είναι κάτι παραπάνω από «ύποπτες». Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σάτον ήταν αναπληρώτρια διευθύντρια για το Ινστιτούτο Πολέμου και Ειρήνης για το Ιράκ, ενώ πριν από πέντε μήνες ο προκάτοχός της Αμμάρ αλ Σαμπαντέρ στην οργάνωση, είχε σκοτωθεί σε βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη!

Η Βρετανίδα ταξίδευε το Σάββατο από το Λονδίνο στην Ερμπίλ, πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της ημι-αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν, με ενδιάμεση στάση στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η γυναίκα έχασε την πτήση για την Ερμπίλ και αδυνατώντας να αγοράσει άλλο εισιτήριο, πήγε σε μια από τις τουαλέτες του αεροδρομίου και κρεμάστηκε!

Σύμφωνα, όμως, με την εφημερίδα Independent, η Σάτον θα πήγαινε στην Ερμπίλ προκειμένου να διεξάγει την έρευνά της για το διδακτορικό που έκανε αυτή την περίοδο και αφορούσε στο ζήτημα της διεθνούς αναπτυξιακής στήριξης στις γυναίκες που εργάζονται στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Φίλοι και συνάδελφοι της 50χρονης δεν πιστεύουν, όμως, πως η Σάτον θα αυτοκτονούσε για μια πτήση και ζητούν από τις αρχές να ξεκινήσουν έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιοι ή ποιος είναι πίσω από τον θάνατό της.

Σημειώνεται ότι το πτώμα της 50χρονης βρήκαν τρεις Ρώσοι ταξιδιώτες, οι οποίοι σοκαρισμένοι κάλεσαν τις αρχές.

Δεν πιστεύουν το σενάριο «αυτοκτονία» οι φίλοι της

Την αμφισβήτησή τους εκφράζουν οι φίλοι και συνάδελφοι της Σάτον με δηλώσεις τους και αναρτήσεις τους στο Twitter σχετικά με το σενάριο «αυτοκτονία».

Δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι μία δυναμική γυναίκα σαν την δημοσιογράφο του BBC δε θα αφαιρούσε της ζωή της επειδή χρειαζόταν να αγοράσει ένα καινούριο εισιτήριο.

Ο Ιρακινός δημοσιογράφος Μαζίν Ελίας, ο οποίος είχε στο παρελθόν εργαστεί με την Σάτονμ δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν η γυναίκα να αυτοκτόνησε τονίζοντας πως «κάποιος την σκότωσε».

Όπως είπε στην Daily Mail «παρέμεινε στο Ιράκ –όλα ήταν δύσκολα, όλα αποτελούσαν πρόκληση, αλλά εκείνη συνέχισε. Για αυτό που είμαι βέβαιος είναι ότι είναι απίθανο να αυτοκτόνησε ένας άνθρωπος όπως η Τζάκι. Εκείνη παλεύει για καλύτερη ζωή για όλους. Να αυτοκτόνησε, λοιπόν; Είναι τρελό».

Την ίδια ώρα, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο της Σάτον λέγοντας: «Είμαι πολύ λυπημένος και ανήσυχος για αυτό που συνέβη, αλλά αν κάποιος μου πει ότι αυτοκτόνησε, του απαντώ: “Όχι, αυτό είναι λάθος. Κάποιος σκότωσε την Τζάκι”».

«Δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι η συνάδελφός μου…και έμπειρη στα ταξίδια Τζάκι Σάτον αυτοκτόνησε», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Σουντίπτο Μουκέρτζι του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών όταν πληροφορήθηκε την είδηση.

Μία ακόμα συνάδελφος της δημοσιογράφου, Ρεμπέκα Κούκ, ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου της.

Μιλώντας στο Press Association είπε: «Σοκαριστική και θλιβερή η είδηση του θανάτου της Τζάκι Σάτον στην Κωνσταντινούπολη. Μία διεθνής, κι όχι μόνο τοπική, έρευνα είναι απαραίτητη».

Ο φίλος της δημοσιογράφου, Κρίστινα Μπλουερ, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τις συνθήκες θανάτου της στο Twitter γράφοντας: «Δεν είμαι υπέρμαχος των θεωριών συνομωσίας, αλλά αν οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η κάμερα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, είχε πρόβλημα, τότε η Τζάκι Σάτον δολοφονήθηκε».

Όπως αναφέρει ο Guardian, η δημοσιογράφος συνέχιζε τις σπουδές της κάνοντας διδακτορικό στο Κέντρο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Αυστραλίας.

Ο πρώην καθηγητής της Αμίν Σαικάλ, δήλωσε: «Είμαι βαθύτατα λυπημένος και σοκαρισμένος από τον τραγικό θάνατο μίας από τους λαμπρούς φοιτητές μας».

Ο καθηγητής πρόσθεσε πως η Σάτον δεν ήταν μόνο μία εξαιρετική φοιτήτρια, αλλά καλή φίλη και συνάδελφος.

Ένας Τούρκος δημοσιογράφος ανάρτησε την ταυτότητά της στο Twitter

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook