Θρήνος δίχως τέλος για τους τρεις στρατιώτες | Τα πρόσωπα της τραγωδίας

θρήνος-δίχως-τέλος-για-τους-τρεις-στρα-174843

image (1)Θρήνος δίχως τέλος για τους τρεις στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης βαρέων όπλων σε πεδίο βολής της Μαγνησίας (δες εδώ).

image (2)Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Πάτρας έπειτα από την είδηση ότι το ένα από τα τραγικά θύματα ήταν ο 19χρονος Φώτιος Ανδρικόπουλους με καταγωγή από την Πάτρα.

image (3)Ο αδικοχαμένος νεαρός Δεκανέας ήταν γιος του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Κώστα Ανδρικόπουλου που εργάζεται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

image (4)

image (5)Το δεύτερο θύμα

Το δεύτερο θύμα της έκρηξης είναι ο 34χρονος Επαγγελματίας Οπλίτης – Λοχίας Αναστάσιος Μεζάλας, γιος του συνεργάτη του Πάνου Καμμένου και του κόμματός του στην Κέρκυρα, Δημήτρη Μεζάλα. Ήδη στον προσωπικό του λογαριασμό στον διαδικτυακό ιστότοπο του facebook, φίλοι και συνεργάτες του εκφράζουν τη λύπη τους για τον άδικο χαμό του 34χρονου.

imageΤραγική ειρωνεία: σύμφωνα με τις πληροφορίες, η οικογένεια του Αναστάσιου Μεζάλα προ μηνών είχε βυθιστεί στο πένθος μετά την απώλεια της μητέρας του άτυχου νέου που σήμερα έχασε τη ζωή του.

Το τρίτο θύμα είναι ο 33χρονος Επαγγελματίας Οπλίτης – Λοχίας Γεώργιος Ορφανίδης.

Διαταγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

image (6)Το υπουργείο Άμυνας διέταξε άμεση Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας που προκάλεσε η έκρηξη σωλήνα όλμου στις 1.30 το μεσημέρι της Τρίτης στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας.

image (7)Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά την κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα ίσως οφείλεται σε αστοχία υλικού, αλλά όλα θα φανούν αφού εξετάσουν τα στοιχεία οι αρμόδιοι εμπειρογνώμονες.

image (8)Από την έκρηξη σκοτώθηκαν ο 33χρονος Επαγγελματίας Οπλίτης Λοχίας και ο 34χρονος Επαγγελματίας Οπλίτης Λοχίας
καθώς και ο 19χρονος Δεκανέας από την Πάτρα. Παράλληλα από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα ο Υπολοχαγός (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών, ο οποίος διεκομίσθη εσπευσμένα στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

image (9)Στον τόπο της τραγωδίας έχουν μεταβεί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας. Ήδη, η πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θανόντων, ενώ ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

image (10)zougla.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook