Θετικό πρόσημο για την Τράπεζα Χανίων

θετικό-πρόσημο-για-την-τράπεζα-χανίων-154201

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟμόφωνα και χωρίς αντιρρήσεις ψηφίστηκαν από τους μετόχους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, όλα τα θέματα και με τον τρόπο που τα έθεσε η διοίκηση, κατά την διάρκεια της τακτικής, απολογιστικής συνέλευσης το πρωί της Κυριακής. Παρόλο που η τράπεζα παρουσιάζει λειτουργικά κέρδη, αποφασίστηκε να μην δοθεί για φέτος μέρισμα, εξαιτίας των πρόσθετων προβλέψεων που αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μελλοντικές ζημίες. «Αυτό το κάνουμε για να θωρακίσουμε την τράπεζα ακόμη περισσότερο», είπε στο zarpa.gr, ο διοικητής της Τράπεζας κ. Μιχάλης Μαρακάκης, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την μεγάλη συμμετοχή στη συνέλευση.

Όσον αφορά τα θέματα που τέθηκαν, «ουσιαστικά έγινε  μια ενημέρωση για το ελληνικό και διεθνές περιβάλλον, αλλά και για την ανταγωνιστικότητα και την πορεία της τράπεζας, με την επιχειρηματικότητα που αναπτύσσει και μέσα από την συμμετοχή της σε επιχειρήσεις του τόπου όπως η ΒΙΟΧΥΜ, η ΑΒΕΑ, η Γαλακτοβιομηχανία Κρήτης, η ΧΙΩΤΑΚΗΣ» τόνισε ο κ. Μαρακάκης, εξηγώντας ότι το νέο επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο θα εφαρμόσει τόσο η τράπεζα, όσο και οι θυγατρικές της επιχειρήσεις, εκπονείται από οίκο του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης, θεσμοθετήθηκαν κάποιες διαδικασίες που αλλάζουν με την αλλαγή του νόμου και αφορούν μεταξύ άλλων το θεσμικό πλαίσιο για την εκλογή των διοικήσεων των τραπεζών  ενώ τονίστηκε ιδιαιτέρως η ανάγκη της ανακεφαλαιοποίησης των συνεταιριστικών τραπεζών.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook