Θεσσαλονίκη: Αθώος ο Παπαγεωργόπουλος για τις ειδικές εντολές

θεσσαλονίκη-αθώος-ο-παπαγεωργόπουλο-495041

Αθώος κρίθηκε το μεσημέρι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, για την υπόθεση των ειδικών εντολών πληρωμών, που έφτασε στη δικαστική αίθουσα ύστερα από έρευνα οικονομικού επιθεωρητή ο οποίος διαπίστωσε ότι το διάστημα 1998 – 2004 στον δήμο έγιναν πληρωμές χωρίς παραστατικά. Το δικαστήριο αθώωσε επίσης τον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών Αναστάσιο Γερογιάννη και πέντε υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών.

Η υπόθεση των ειδικών εντολών πληρωμών είναι μία από τις υποθέσεις «ουρές» του σκανδάλου της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατομμυρίων ευρώ, για την οποία ο τέως δήμαρχος καταδικάστηκε  σε κάθειρξη 12 ετών και αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας. Στην προκειμένη υπόθεση ο τέως δήμαρχος κατηγορήθηκε ότι επέτρεψε στον τότε αντιδήμαρχο και στους υπηρεσιακούς παράγοντες να εκδίδουν ειδικές εντολές για να γίνουν πληρωμές για τις οποίες όμως δεν βρέθηκαν παραστατικά, δηλαδή τιμολόγια. Το ποσό σύμφωνα με το κατηγορητήριο έφτανε τις 870.000 ευρώ, όμως το δικαστήριο δεχόμενο την πρόταση του εισαγγελέα έκρινε ότι ο δήμος από τις πληρωμές αυτές δεν ζημιώθηκε, καθώς έγιναν για υπηρεσίες που προσφέρθηκαν.

Ακόμη και στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης υποστήριξε ότι το σύστημα των ειδικών εντολών είναι παράτυπο, όμως δεν προέκυψε πως τα έργα για τα οποία καταβλήθηκαν χρήματα δεν έγιναν. Όλοι οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν πως οι πληρωμές έγιναν κανονικά και ο δήμος δεν ζημιώθηκε.

Εκτός της αθώωσης των κατηγορουμένων του Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε ότι για έναν μεγάλο αριθμό ειδικών εντολών πληρωμών που αντιστοιχούσαν στα έτη 2001 και 2002 και περιλήφθηκαν στο κατηγορητήριο υπήρχε δεδικασμένο, καθώς οι κατηγορούμενοι Β. Παπαγεωργόπουλος και Αν. Γερογιάννης αθωώθηκαν γι’ αυτές στη δίκη της παγίας προκαταβολής.

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook