Θερμό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ

θερμό-επεισόδιο-μεταξύ-ρωσίας-και-ηπα-644459

Ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος κινήθηκε με «μη ασφαλή» τρόπο πολύ κοντά σε ένα αεροσκάφος επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα τη Δευτέρα.

Το ρωσικό αεροσκάφος έφτασε σε απόσταση ακόμη και 1,5 μέτρου από αυτό και κατόπιν περνώντας απευθείας από μπροστά του, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Καλούμε τη Ρωσία να σταματήσει αυτές τις μη ασφαλείς ενέργειες οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο λάθος υπολογισμού, τον κίνδυνο για τα πληρώματα και στις δυο πλευρές, τον κίνδυνο συγκρούσεων στον αέρα», σημειώνεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ σχετικά με το συμβάν αυτό.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το μαχητικό αεροσκάφος του πέταξε «αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες». Σε δήλωση, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι εντοπίστηκε ένας «άγνωστος αεροπορικός στόχος» ο οποίος πλησίαζε τον ρωσικό εναέριο χώρο περίπου το μεσημέρι πάνω από τα ουδέτερα νερά της Μαύρης Θάλασσας. Το αμερικανικό ναυτικό έχει επεκτείνει την παρουσία του στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Ο στρατιωτικός αναλυτής του CNN, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι η δράση του ρωσικού αεριωθούμενου ήταν «ασυγχώρητη, προκλητική και δυνητικά θανατηφόρα».

Πρόσθεσε ότι «ενώ είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο βαθμός στον οποίο τα ανώτερα επίπεδα της αλυσίδας διοίκησης εμπλέκονται στη συγκεκριμένη συμπεριφορά, ένα πράγμα είναι απολύτως σαφές: Το Κρεμλίνο επιθυμεί να αμφισβητήσει τις αμερικανικές στρατιωτικές περιπολίες μέσα και πάνω από Μαύρη Θάλασσα και αλλού».

Πηγή: lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook