Θεοδωράκης: Βρέθηκαν τρεις λογαριασμοί του Γιάννου Παπαντωνίου στην Ελβετία

θεοδωράκης-βρέθηκαν-τρεις-λογαριασμ-515576

Με την ιδιότητα του ρεπόρτερ ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Σταύρος Θεοδωράκης στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται η πρόταση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για σύσταση Προανακριτικής για τα εξοπλιστικά, αποκαλύπτοντας ότι πρόσφατα οι ελβετικές αρχές ενημέρωσαν την ελληνική Δικαιοσύνη ότι βρέθηκαν τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί στο όνομα του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του.

«Εδώ υπάρχει σκάνδαλο και μεγάλα ζητήματα ηθικής τάξης» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, για να προσθέσει «οι ελβετικές τράπεζες πρόσφατα γνωστοποίησαν στις ελληνικές αρχές ότι εντοπίστηκαν τρεις λογαριασμοί στο όνομα του κ. Παπαντωνίου και της συζύγου του. Το ερώτημα προς τις ελβετικές αρχές είχε τεθεί προ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά η απάντηση ήρθε τώρα».

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι ήδη η ελληνική Δικαιοσύνη, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, έχει ζητήσει την δικαστική συνδρομή και την συνεργασία της Ελβετίας προκειμένου να ανοίξουν οι τρεις λογαριασμοί, να εντοπιστούν τα ποσά που φυλάσσονται εκεί και να ερευνηθεί η διαδρομή τους.

Ωστόσο, ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας «να απαντήσει τώρα τι είναι αυτοί οι λογαριασμοί, τι λεφτά έχουν και από πού προήλθαν. Ο ίδιος λέει ότι διώκεται το κόμμα του. Εμείς λέμε ότι για να προστατεύσει το κόμμα του έχει μόνο ένα δρόμο. Να βγει και να δώσει όλα τα ονόματα και τα στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Να μην περιμένει τα συμπεράσματα της επιτροπής μας και της Δικαιοσύνης».

Αναφορικά με τις παράπλευρες πολιτικές διαστάσεις του ζητήματος, ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Πρόσεξα ότι ο κ. Τσίπρας επιθυμεί την δίωξη της κυβέρνησης Σημίτη. Φαίνεται πως επιθυμούσε την επικράτηση του κ. Τσοχατζόπουλου».

Ο ίδιος, δε, ανέφερε ότι «ο κ. Κοτσακάς είπε τον περασμένο Νοέμβριο πως στήριξε την υποψηφιότητα του Τσοχατζόπουλου, γιατί έβλεπε την συντηρητική στροφή του ΠΑΣΟΚ. Είπε μάλιστα ότι δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος για εκείνη την επιλογή του. Αυτά είπε ο κ. Κοτσακάς, στενός συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου και σήμερα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα δεν νιώθει την ανάγκη να πει έστω μια λέξη για τα χρήματα που κατέληγαν στην τσέπη των πολιτικών. Αντίθετα, λέει ότι δικαιώθηκε που στήριξε Άκη. Αυτή είναι και η άποψη του κ. Τσίπρα; Καλύτερα Άκης παρά Σημίτης;».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook