Θα τον χώσουν μέσα τον Κοντομηνά; Ολοκληρώθηκε η απολογία του

θα-τον-χώσουν-μέσα-τον-κοντομηνά-ολοκλ-119689

 

kontominasΣτο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς έφτασε ο ανακριτής Γ. Ανδρεάδης και η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, προκειμένου να λάβουν την κατάθεσή του για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ.

Η απολογία του επιχειρηματία, ο οποίος παρέδωσε στον ανακριτή πολυσέλιδο απολογητικο υπόμνημα, διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες.

Στη μία θα γίνει σύσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα για να αποφασιστεί αν θα κριθεί προφυλακιστέος.

Ο κ. Κοντομηνάςαντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απάτης, άμεσης συνέργειας σε απιστία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ η κατηγορία της απάτης έχει απαγγελθεί με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και δηλώνει ότι η δανειοδότηση έγινε σύννομα.

Οι εταιρείες του κ. Κοντομηνά σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα πήραν δάνεια ύψους 110,5 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα το πόρισμα, τα δάνεια στις επιχειρήσεις του κ. Κοντομηνά δόθηκαν την περίοδο μεταξύ του του Οκτωβρίου του 2008 και του Ιανουαρίου του 2012 και για την χορήγησή τους δεν τηρήθηκαν οι κανόνες της τραπεζικής πρακτικής.

Επιπλέον τα ποσά των δανείων φέρονται να μην χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς, για τους οποίους είχαν ληφθεί και μάλιστα σε μία περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά ακινήτου στο Λονδίνο εκ μέρους συγγενικού προσώπου του κ. Κοντομηνά.

Πηγή: nooz.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook