Θα πάει φυλακή για το φόνο της Ρίβα ο Πιστόριους;

θα-πάει-φυλακή-για-το-φόνο-της-ρίβα-ο-πι-309492

Σε λιγότερες από 24 ώρες, ο παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την απόφαση των δικαστών του ανώτατου δικαστηρίου της Πρετόρια που θα κρίνουν το αν θα βρεθεί τελικά πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Ο πρώην αθλητής, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του νεαρού τοπ-μόντελ τη νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου του 2013, είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε φυλάκιση πέντε ετών για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας». Ωστόσο, η εισαγγελία άσκησε έφεση και πέτυχε τα γεγονότα να επαναχαρακτηριστούν ως φόνος, με αποτέλεσμα τώρα ο παραολυμπιονίκης να περιμένει τη νέα του ποινή, η οποία μπορεί να αγγίζει τα 15 χρόνια.

Στις 15 Ιουνίου στο δικαστήριο της Πρετόρια, όπου πραγματοποιήθηκε η ακροαματική διαδικασία είχαν εκτυλιχθεί συγκλονιστικές σκηνές.

Σε μία προσπάθεια τους να αναπαραστήσουν τι συνέβη το μοιραίο βράδυ (αλλά και να συγκινήσουν ενδεχομένως το δικαστήριο), οι δικηγόροι του Ολυμπιονίκη του ζήτησαν να σηκωθεί από τη θέση του και να διασχίσει τη δικαστική αίθουσα χωρίς τα προσθετικά του άκρα. Δικαιολογώντας το αίτημά τους, είπαν ότι η επίδειξη αυτή θα έδειχνε πόσο ευάλωτος και ανήμπορος πρέπει να αισθανόταν ο πρώην αθλητής το βράδυ του φόνου, όταν ο ίδιος νόμιζε – κατά τους ισχυρισμούς του – ότι στο σπίτι του είχαν εισβάλλει ληστές.

Υπακούοντας στις οδηγίες των δικηγόρων του, ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης σηκώθηκε και έκανε ορισμένα βήματα μέσα στο δικαστήριο τρεκλίζοντας, με δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια του και τον ιδρώτα να βρέχει την μπλούζα του εξαιτίας της προσπάθειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κάποια στιγμή, ο πατέρας της άτυχης Ρίβα, χρειάστηκε να παραμερίσει προκειμένου να κάνει χώρο στον Πιστόριους για να ξεκινήσει την επίδειξη.

Στη θέα του Πιστόριους να προσπαθεί να ισορροπήσει συγγενείς και φίλοι του δεν άντεξαν και έβαλαν τα κλάματα. Στο τέλος ούτε και ο ίδιος δεν άντεξε το μαρτύριο και γονάτισε με έναν δικηγόρο να του δίνει ένα χαρτομάντηλο προκειμένου να σκουπίσει τα δάκρυά του.

Κλείνοντας την επώδυνη αυτή παρουσίαση, οι δικηγόροι του Πιστόριους υπενθύμισαν στους δικαστές ότι το νόημα της οποιασδήποτε τιμωρίας «δεν ήταν να «σπάσει» τον κατηγορούμενο».

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook