Θαύμα στο Μεξικό: Πτώση αεροσκάφους, χωρίς… νεκρούς!

θαύμα-στο-μεξικό-πτώση-αεροσκάφους-χω-720957

Αεροσκάφος της εταιρείας Aeroméxico που θα εκτελούσε πτήση από την πόλη Ντουράνγκο προς την Πόλη του Μεξικού συνετρίβη, ενώ μόλις είχε απογειωθεί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 85 επιβαίνοντες σε αυτό, χωρίς να υπάρξουν θάνατοι, ανακοίνωσαν οι μεξικανικές Αρχές.

Το αεροσκάφος, ένα Embraer 190, έκανε αναγκαστική προσγείωση αμέσως μετά την απογείωσή του περί τις 16:00 (τοπική ώρα, μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), με «97 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος». «Κανένας δεν έχασε τη ζωή του στο ατύχημα», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ντουράνγκο, Χοσέ Αϊσπούρο.

Πυροσβέστες σπεύδουν στο σημείο της συντριβής (Proteccion Civil Durango/via REUTERS)

Το αεροσκάφος κατέπεσε μετά την απογείωση.

Πολλοί από τους επιβαίνοντες βγήκαν από το αεροσκάφος μόνοι τους πριν φτάσουν τα σωστικά συνεργεία (Proteccion Civil Durango/via REUTERS)

Κατά τον πρώτο απολογισμό, «υπάρχουν περίπου 85 τραυματίες», είπε ένας εκπρόσωπος της πολιτειακής Πολιτικής Προστασίας, ο Αλεχάντρο Καρδόσα. Ορισμένοι έχουν υποστεί «σοβαρές κακώσεις», πάντως οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι «επιπόλαιοι», διευκρίνισε.

Ωστόσο το πολιτειακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε «κρίσιμη» κατάσταση. Σαράντα επτά άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με τις Αρχές, ενώ οι υπόλοιποι μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Το αεροσκάφος χτυπήθηκε από χαλάζι και ισχυρό μετωπικό άνεμο καθώς απογειωνόταν και οι χειριστές του αποφάσισαν να κάνουν αναγκαστική προσγείωση, σύμφωνα με τον Καρδόσα.

«Εκδηλώθηκε φωτιά μετά την αναγκαστική προσγείωση, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν άνθρωποι με εγκαύματα» που να είναι σοβαρά, εξήγησε ο ίδιος. Σύμφωνα με επιβάτες, η ορατότητα ήταν πολύ κακή ήδη από πριν από την απογείωση.

Οι Αρχές διευκρίνισαν ότι οι επιβάτες αλληλοβοηθήθηκαν και βγήκαν πολύ γρήγορα από τις τρύπες στην καμπίνα που άνοιξαν όταν έγινε το ατύχημα. Ορισμένοι υπέστησαν νευρικό κλονισμό. Η Aeroméxico είναι μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του Μεξικού και έχει ενταχθεί ως ιδρυτικό μέλος στη συμμαχία Skyteam, στο πλευρό της Air France.

Πηγή: protagon.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook