Θαρραλέο φωτορεπορτάζ από Αμερικανίδα φωτογράφο στη Γάζα | Σκληρές εικόνες

θαρραλέο-φωτορεπορτάζ-από-αμερικανί-236234

940115CA3C5ED17A805A83B0F2DBCB4EΚαλοκαίρι του 2014. Η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα αφήνει πάνω από 2.000 νεκρούς και 96.000 σπίτια ερείπια…Η ανεξάρτητη φωτογράφος Heidi Levine καλύπτει τον πόλεμο και παίρνει το βραβείο Anja Neidringhaus, του ιδρύματος International Women’s Media Foundation, για το θαρραλέο της φωτορεπορτάζ.

«Ζώντας στην περιοχή και μεγαλώνοντας εκεί τα τρία παιδιά της, η Heidi Levine βιώνει την ιστορία τόσο σε επαγγελματικό όσο και πολύ προσωπικό επίπεδο, αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους με τα θέματά της σε μια εμπόλεμη ζώνη, με τις ρουκέτες που εκτοξεύονται να ηχούν σαν μια συνεπή υπενθύμιση. Σε αντίθεση με πολλούς δημοσιογράφους, οι οποίοι μπορούν να καλύψουν μια ιστορία και να πάρουν το πρώτο αεροπλάνο για να επιστρέψουν με ασφάλεια στην πατρίδας τους, εκείνη γίνεται αναπόσπαστο μέλος της κοινότητας και αποτυπώνει τη βαθιά της ανησυχία για τους ανθρώπους… Το πάθος της για την μαρτυρία πάνω από τρεις δεκαετίες είναι εμφανές, ακόμα και όταν είναι αναγκασμένη να υπομείνει το βάρος της απώλειας φίλων και συναδέλφων από τις συγκρούσεις» ήταν η ανακοίνωση του ιδρύματος για το θαρραλέο ρεπορτάζ της φωτογράφου.

Κατά την απονομή η εκπρόσωπος και διευθύντρια του ιδρύματος, Elisa Lees Muñoz , δήλωσε πως το ίδρυμα είναι υπερήφανο που τιμά και γιορτάζει το θάρρος γυναικών φωτορεπόρτερ που δεν διστάζουν να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους για την καταγραφή των συγκρούσεων του πολέμου, ενώ ταυτόχρονα ρίχνουν φως σε στιγμές της ανθρωπότητας με μια ξεχωριστή ματιά ανθρωπιάς… Η βραβευμένη φωτογράφος κατά την απονομή δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός πως το συγκεκριμένο βραβείο αφιερωμένο στον εορτασμό της κληρονομιάς της Anja αποτελεί για εκείνη μεγάλη τιμή. Το βραβείο πήρε το όνομά του από τη φωτορεπόρτερ Anja Niedringhaus, η οποία σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν το 2014.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook