Θαρραλέοι ομοφυλόφιλοι Έλληνες celebrities

θαρραλέοι-ομοφυλόφιλοι-έλληνες-celebrities-24200

jodie-foster_000

Η Jodie Foster το είπε στις Χρυσές Σφαίρες. «Βγήκε από την ντουλάπα» της, όπως λένε οι Αμερικανοί, όμως πριν από εκείνη, άλλοι διάσημοι, ο καθένας στο είδος του, έχουν ήδη ανοίξει το δρόμο δηλώνοντας ανοιχτά τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

 Γιώργος Μαρίνος

marinosΈκτος από ένας πρωτοπόρος, για την εποχή του, showman, ο ταλαντούχος Γιώργος Μαρίνος ήταν ο πρώτος Έλληνας celebrity που δήλωσε δημόσια τις σεξουαλικές του προτιμήσεις το 1964. Χρόνια αργότερα μάλιστα υποστήριξε: «Πιστεύω ειλικρινά πως αυτή η δήλωσή μου τότε και η μετέπειτα συμπεριφορά μου άλλαξε πολύ τη γνώμη των Ελλήνων περί ομοφυλοφιλίας». Όντως;

Άρης Δαβαράκης
davarakis+arisΣτιχουργός, δημοσιογράφος και μια από τις πιο αισθαντικές φωνές των ερτζιανών, ο Άρης Δαβαράκης είχε δώσει μία από τις πιο αποκαλυπτικές συνεντεύξεις για τη ζωή του σε τηλεοπτική εκπομπή της Μαλβίνας Κάραλη το 1980. Με τον τίτλο «Άρης Δαβαράκης: Είμαι ομοφυλόφιλος» να εμφανίζεται στη μικρή οθόνη, ο εξαιρετικός δημοσιογράφος μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πώς εκείνος διαχειριζόταν την gay σεξουαλικότητά του δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «όταν οι άλλοι πήγαιναν να κάνουν σεξ, εγώ πήγαινα για ύπνο».

Χρήστος Σιμαρδάνης
simardanisΤον Μάρτιο του 2010, το περιοδικό «Εγώ Weekly» φιλοξένησε μια συνέντευξη του ηθοποιού Χρήστου Σιμαρδάνη που συζητήθηκε και αναπαράχθηκε για πολύ καιρό αργότερα. Γνωστός και ως η «φωνή» του Mega, ο δημοφιλής ηθοποιός έφερε στο φως άγνωστες λεπτομέρειες για τη ζωή του ως gay, όπως την πρώτη φορά που το είπε στους φίλους του, τον μεγάλο έρωτα της ζωής του και τον ρατσισμό που έχει βιώσει εξαιτίας στενόμυαλων συνανθρώπων μας.

Φώτης Σεργουλόπουλος
sergoulopoulos«Για την προσωπική μου ζωή έχω πάρει ένα δρόμο, ποτέ δεν ήθελα να πω ψέματα. Είχα συντρόφους στο παρελθόν, πάρα πολύ καλούς, τους αγαπούσα… Οι άνθρωποι στη ζωή τους πρέπει να ελεύθεροι και να αποφασίζουν να ακολουθούν έναν δρόμο. Βεβαίως και υπάρχει τίμημα για αυτό. Το θέμα είναι τι αντέχεις να πληρώσεις. Εγώ αυτό που αντέχω να πληρώσω είναι να νιώθω άνετα με τον εαυτό μου και να είμαι κύριος του εαυτού μου». Τόσο απλά και αληθινά, ο Φώτης Σεργουλόπουλος έκατσε απέναντι από τον Πέτρο Κωστόπουλο και άνοιξε τα χαρτιά του πριν από ακριβώς ένα χρόνο στην τηλεοπτική εκπομπή «Βράδυ».

Γρηγόρης Βαλλιανάτος
vallianatosΟ Γρηγόρης Βαλλιανάτος ανήκει στις περιπτώσεις εκείνες –από ελάχιστες έως μηδαμινές για τα ελληνικά δεδομένα-που περήφανα διατυμπανίζουν τη gay σεξουαλικότητα τους. Περνώντας και στα χωράφια του ακτιβισμού, ο Βαλλιανάτος έχει υπάρξει Πρόεδρος των Ελλήνων Ομοφυλοφίλων ενώ ποτέ δεν χάνει ευκαιρία να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της ελληνικής gay κοινότητας σε ομιλίες, τηλεοπτικά πάνελ και συνεντεύξεις. Μάλιστα από το 2009, ο πρόεδρος του πολιτικού κόμματος «Φιλελεύθερη Συμμαχία» έχει καταθέσει προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως εκπρόσωπος από το «Παρατηρητήριο του Ελσίνκι», για την νομοθετική κατοχύρωση του «συμφώνου συμβίωσης» μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Κωνσταντίνος Γιάνναρης
giannarisΠριν από δύο χρόνια, ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «People» και μίλησε για όλα όσα πολλοί θεωρούν ταμπού: κοινωνικός ρατσισμός, απόπειρα αυτοκτονίας, χρήση ναρκωτικών, ομοφυλοφιλία. Μάλιστα για το τελευταίο, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης υποστήριξε για τα δύσκολα εφηβικά του χρόνια εξαιτίας του κοινωνικού περίγυρου καθώς ο ίδιος συνειδητοποίησε την ομοφυλοφιλία του στην ευαίσθητη ηλικία των 13.

Γράφει η Νίκη Ρωμανού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook