Θανάσης Κοκκινάκης: Ο Έλληνας τενίστας που «γκρέμισε» τον Φέντερερ από την κορυφή

θανάσης-κοκκινάκης-ο-έλληνας-τενίστα-671810

Τον χειμώνα-αν και ουσιαστικά η συγκεκριμένη λέξη δεν υφίσταται στην Αυστραλία-του 2015 ο Θανάσης Κοκκινάκης ήταν ένας φιλόδοξος νεαρός τενίστας μόλις 19 ετών.

Είχε κάθε λόγο να αισθάνεται δέος, όταν προπονήθηκε για αρκετές ημέρες με τον Ρότζερ Φέντερερ, το Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις μέχρι την περασμένη Κυριακή.

Τότε που ο ομογενής από την Αυστραλία που διαθέτει και την ελληνική υπηκοότητα, «γκρέμισε» από τον θρόνο του τον Ελβετό σούπερ σταρ του αθλήματος.

Για να το καταφέρει χρειάστηκαν δύο ώρες και είκοσι δύο λεπτά στο tie brake του τρίτου σετ, στο φετινό Miami Open και η κραυγή του 22χρονου τενίστα μετά τον νικητήριο πόντο έβγαλε απο μέσα του όλη την ένταση που είχε.

Η είδηση έκανε τον γύρο αμέσως, αφού αυτή η ήττα στοίχισε στον Φέντερερ την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, αποκαθηλώνοντας έστω και προσωρινά τον βασιλιά του τένις από τον θρόνο του.

Λίγη ώρα μετά την ήττα του από τον Θανάση Κοκκινάκη, ο διάσημος τενίστας ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί φέτος σε κάποιο από τα τουρνουά της φετινής περιόδου.

Το παιδί από την Αδελαϊδα

Την ίδια στιγμή το ελληνόπουλο από την Αδελαϊδα, περιέγραψε την νίκλη του απέναντι στον κορυφαίο πάιχτη του αθλήματος με δύο μόλις λέξεις: «Είναι τρελό» είπε βγάζοντας προς τα έξω ένα κοκτέιλ συναισθημάτων χαράς για τον θρίαμβο του στον δεύτερο γύρο του τουρνουά στο Μαϊάμι.

Την πόλη όπου δικαιώθηκαν όλοι οι άνθρωποι που πίστεψαν σε αυτόν, ανάμεσά τους και ειδικοί του αθλήματος που τον είχαν χαρακτηρίσει ένα μεγάλο ταλέντο, όταν τον είχαν δει να παίζει σε μικρότερη ηλικία.

Γεννημένος στην Αυστραλία στις 10 Απριλίου του 1996, ο Θανάσης Κοκκινάκης μεγάλωσε μέσα στους κόλπους μιας οικογένειας, που του παρείχε τα πάντα με μέτρο.

Λάτρεψε το τένις από τότε που ήταν πολύ μικρός και ξεκίνησε να μαθαίνει στην ηλικία των οχτώ ετών, έχοντας για πρώτο του είδωλο τον Ρώσο Μαράτ Σαφίν.

Ο πατέρας του Τρύφωνας που κατάγεται από την Καλαμάτα και η μητέρα του-η κυρία Βούλα όπως την φωνάζουν όλοι-τον ενθάρρυναν να συνεχίσει όταν διαπίστωσαν μετά από συζητήσεις με τους προπονητές του Θανάση, ότι ο γιος τους ήταν μεγάλο ταλέντο.

Το 2013 άρχισε να αγωνίζεται στην κατηγορία των παίδων, όπου ξεδίπλωσε την εκρηκτικότητα που έχει στο παίξιμό του φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Αυστραλιανού Open.

Έχασε από τον κολλητό του Νίκο Κύργιο, ο οποίος θα είναι ο κύριος υπεύθυνος για την αποκάλυψη ενός ερωτικού σκανδάλου που ταρακούνησε λίγα χρόνια μετά τον χώρο του παγκόσμιου τένις, με πρωταγωνιστή τον Θανάση Κοκινάκη.

Η άνοδος, ο Ναδάλ και ο Τζόκοβιτς 

Το 2014 ο Κοκκινάκης είναι 18 ετών και λαμβάνει την κάρτα ελευθέρας συμμετοχής στο τουρνουά του Μπρίσμπειν, όπου του τυχαίνει ως αντίπαλος ο Λέιτον Χιούιτ, που αποκλείει εύκολα τον έλληνα τενίστα.

Ο Κοκκινάκης δεν πτοείται. Ξέρει ότι έχει βουτήξει πλέον στα βαθιά, προπονείται συνεχώς και λαμβάνει μέρος στο Australia Open, το πρώτο μεγάλο Grand slam της καριέρας του.

Νικάει τον Ολλανδό Ιγκόρ Σίσλνγκ στον 1ο γύρο και αμέσως μετά έρχεται η ώρα να αντιμετωπίσει τον μεγάλο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος δεν θα χαριστεί στον Κοκκινάκη.

Οι κοινές προπονήσεις με τον Ρότζερ Φέντερερ έναν χρόνο αργότερα θα του χαρίσουν σημαντικά οφέλη αφού όπως είχε δηλώσει τότε «ήταν πραγματικά απίθανο να προπονηθώ με κάποιον σαν το Ρότζερ γιατί έπρεπε να βγάζω μεγάλη ένταση σε κάθε προπόνηση ώστε να τον ακολουθήσω. Κατά τα άλλα είναι υπέροχος τύπος και αρκετά χαλαρός».

Τον Μάιο της ίδιας χρονιάς ο Κοκκινάκης ντεμπουτάρει στο φημισμένο τουρνουά του Ρολάν Γκαρός και φτάνει μέχρι τον 3ο γύρο, όπου θα βρει αντίπαλο τον «άπαιχτο» και ανίκητο τότε Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος θα τον «καθαρίσει».

Λίγους μήνες αργότερα ο έλληνας τενίστας θα γνωρίσει τρελή δημοσιότητα εξαιτίας μιας αποκάλυψης που θα κάνει γι’ αυτόν ο κολλητός του Νικ Κύργιος, στην τηλεόραση.

Η Ντόνα και το ερωτικό «τρίγωνο»

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί ο φίλος του Κοκκινάκη αποφάσισε τον Αύγουστο του 2015 να κάνει κάτι που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στον κόσμο του τέννις.

Ο Νικ Κύργιος έπαιζε με αντίπαλο τον Σταν Βαβρίνκα στο Rogers Cup του Καναδά και κάποια στιγμή του ψιθύρισε: «Ο Κοκκινάκης πήδηξε την κοπέλα σου. Λυπάμαι γι’ αυτό φίλε».

Η κοπέλα του Βαβρίνκα ήταν η 19χρονη τότε Ντόνα Βέκιτς, μια εκρηκτική τενίστρια από την Κροατία και μπορεί η υπόθεση να μην φούντωνε, αν ένα μικρόφωνο μέσα στο γήπεδο, δεν έπιανε την ατάκα του Κύργιος.

Το παρασκήνιο λέει ότι αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ακολούθησε μεγάλος καυγάς στα αποδυτήρια, ενώ το ερωτικό «τρίγωνο» αποτέλεσε μέγα θέμα στα διεθνή ταμπλόιντ.

Ασυνήθιστη σε τέτοιου είδους δημοσιότητα, η παγκόσμια ομοσπονδία του Τένις είδε την Βέκιτς να γίνεται πέτρα του σκανδάλου ανάμεσα σε δύο άντρες, εξαιτίας μιας unfair κίνησης του Κύργιος, που δεν θεωρείται και το καλύτερο παιδί στο άθλημα.

Τελικά τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 4.000 λιρών Αγγλίας με την Βέκιτς να δηλώνει «ελπίζω να έβαλε μυαλό και να μην ξανακάνει κάτι τέτοιο» και τον Κοκκινάκη να σιωπά.

Είναι πλέον Νο 80 στην παγκόσμια κατάταξη όταν φέυγει το 2015, ελπίζοντας σε ακόμη μεγαλύτερη άνοδο, όμως η νέα χρονιά δεν θα μπει καθόλου καλά.

Οι τραυματισμοί αρχίζουν να τον ταλαιπωρούν και ειδικά ένας-αυτός στον ώμο του-θα αποδειχθεί πολύ σοβαρός, αφού θα του στερήσει την συμμετοχή σε όλα τα Grand Slam.

Πρόλαβε μόνο τους Ολυμπιακούς του Ρίο, όπου αποκλείστηκε στον 1ο γύρο και ουσιαστικά τώρα επανέρχεται δριμύτερος, προσπαθώντας να βρει ξανά τον καλό του εαυτό.

Η νίκη απέναντι στο Φέντερερ και ο θόρυβος που ξεσήκωσε, ήταν μια πολύ καλή αρχή…

Πρωτο Θεμα

One thought on “Θανάσης Κοκκινάκης: Ο Έλληνας τενίστας που «γκρέμισε» τον Φέντερερ από την κορυφή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook