Θέλουν να μας κάνουν «Βουλγαρία» | Διαβάστε τι ακριβώς εννοούν

θέλουν-να-μας-κάνουν-βουλγαρία-διαβ-83534

boulgaroiΣτα 563 λέβα (περίπου 280 ευρώ) διαμορφώθηκε το κατά κεφαλήν κόστος ζωής στη Βουλγαρία στο τέλος του περασμένου Ιουνίου.

Αυτό ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του μεγαλύτερου συνδικάτου της Βουλγαρίας, σύμφωνα με το οποίο μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 2.254 λέβα το μήνα για ομαλή διαβίωση, δίχως καμία πολυτέλεια.

Το κατώφλι της φτώχειας έχει ανέλθει στο επίπεδο των 214 λέβα το μήνα. Με τόσα και λιγότερα λεφτά ζουν (δηλαδή, προσπαθούν να επιβιώσουν…) ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες Βούλγαροι.

Άλλα 3,7 εκατομμύρια ή το 57 % των νοικοκυριών στη χώρα έχουν μηνιαίο εισόδημα μέχρι 310 λέβα (155 ευρώ) ενώ η «μεσαία τάξη» υπολογίζεται σε 2,5 εκατομμύρια, που διαθέτουν αποδοχές από 310 έως 564 λέβα το μήνα.

Οι «πλούσιοι» αποτελούν 13% του συνολικού πληθυσμού.

Η εικόνα των αναγκών στη Βουλγαρία έχει ως εξής: τα μισά του χρήματα (για την ακρίβεια 49,2 %) ο Βούλγαρος τα ξοδεύει για διατροφή, με τα υπόλοιπα αγοράζει βασικά αγαθά και πληρώνει λογαριασμούς.

Τα έξοδα για φως, νερό, θέρμανση, τηλέφωνο κλπ. κατέχουν, εν τω μεταξύ πολύ ουσιαστικό μέρος στις μηνιαίες πληρωμές των νοικοκυριών, όπως ανήγγειλε στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ η εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου Κοινωνικών και Συνδικαλιστικών Ερευνών της Συνομοσπονδίας των Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Βουλγαρίας (ΚΝΣΒ) Βιολέτα Ιβανόβα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συνδικάτου ΚΝΣΒ Πλάμεν Ντιμιτρόφ ανακοίνωσε  σε συνέντευξη Τύπου, ότι υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις για νέα ύφεση και «αρνητική αύξηση» της οικονομίας φέτος. Ο συνδικαλιστής ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει επιπρόσθετα μέτρα υποστήριξης των κοινωνικά αδύναμων ομάδων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας, το κόστος της ζωής στη Βουλγαρία έχει ανέβει κατά 17 % τα περασμένα τέσσερα χρόνια (και τα εισοδήματα των Βούλγαρων παρέμειναν παγωμένα – σ.σ.).

Περισσότερες από 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) στη Βουλγαρία έχουν χρεοκοπήσει τα περασμένα τέσσερα χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ντραγκομίρ Στόινεφ, ο οποίος υπογράμμισε στην ομιλία του σε πρόσφατο επιχειρηματικό συνέδριο, ότι η διευκόλυνση της πρόσβασης των μικρομεσαίων σε δημόσιες αναθέσεις, σε νέες αγορές και σε ευκολότερη πίστωση είναι προτεραιότητα στο κυβερνητικό πρόγραμμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του επιχειρηματικού κόσμου και της ομαλής οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook