Η RYANAIR ετοιμάζει επέκταση-μαμούθ στην Ελλάδα με 100.000 νέες θέσεις εργασίας | Από 2 Ιουνίου Χανιά – Θεσσαλονίκη

η-ryanair-ετοιμάζει-επέκταση-μαμούθ-στην-ελλ-26888

Σε συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για μεγάλη επέκταση των δραστηριοτήτων της στη χώρα μας βρίσκεται η Ryanair, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας, Michael O΄Leary, μιλώντας στο Bllomberg.

ryanair o leary1

Η κίνηση αυτή –σύμφωνα με τον ίδιο- θα μπορούσε να φέρει επιπλέον 5 με 10 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα και να δημιουργήσει 50.000-100.000 νέες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους.

«Η Ελλάδα είναι μια εκπληκτική αγορά –ως τουριστική αγορά- για τη δυνάμει ανάπτυξη», είπε ο επικεφαλής της Ryanair, εξηγώντας πως η χώρα μας έχει δύο μεγάλες αεροπορικές, που μετά βίας μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και μια τεράστια τουριστική βάση.

Σε ερώτηση αν η περυσινή κίνηση της εταιρείας να αυξήσει τις πτήσεις και στα δρομολόγια της στην Ελλάδα έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει, ο O΄Leary απάντησε πως «ξεκινά να αποδίδει».

RYANAIR (21)

Σημειώνεται ότι η Ryanair επέλεξε τα Χανιά, και το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης»  ως την πρώτη βάση της στην Ελλάδα, προβλέποντας ότι θα μεταφέρει πάνω από 500.000 επιβάτες ετησίως, από και προς το αεροδρόμιο των Χανίων, σε 25 προορισμούς, δημιουργώντας τουριστικά έσοδα 160 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και 500 θέσεις εργασίας.

Από τα τέλη  Απριλίου βρίσκεται στο αεροδρόμιο Χανίων το αεροπλάνο Boeing 737/800, 189 θέσεων, το οποίο έχει βάση τα Χανιά και το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης».

  • Στις 31 Μαρτίου ξεκίνησαν οι παλιές πτήσεις, δηλαδή από και προς Γλασκώβη, Βρυξέλλες, Ιστ Μίντλαντς, Λιντς, Λονδίνο, Μιλάνο, Μπολόνια, Ντίσελντορφ, Όσλο, Πάφο, Πίζα , Ρώμη, Στοκχόλμη και Φρανκφούρτη.
  • Στις 3 Απριλίου ξεκίνησε η πτήση από και προς Βρέμη – Γερμανία και στις 4 Απριλίου από και προς Αϊντχόβεν – Ολλανδία και Μασσαλία – Γαλλία
  • Στις 25 Απριλίου ξεκίνησαν και τα καινούργια δρομολόγια από Χανιά προς: Δανία, Γερμανία, Αγγλία (Μπρίστολ), Βενετία, Βαρσοβία, Πολωνία και Λιθουανία.

Στις 2 Ιουνίου θα ξεκινήσει και το δρομολόγιο Χανιά – Θεσσαλονίκη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις  να αυξηθούν κι άλλο οι πτήσεις προς την Ελλάδα.

Η επιλογή του αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης” δεν είναι τυχαία, καθώς τα Χανιά αποτελούν έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Passengers board a Ryanair plane parked at Girona airport

Αυτό εξάλλου αποδεικνύεται και από τα επίσημα στοιχεία για τις αφίξεις ξένων τουριστών στα αεροδρόμια, με αυτό το Χανίων να σημειώνει από την αρχή του 2012 εντυπωσιακή αύξηση επισκεπτών, σε σχέση με τα υπόλοιπα, ενώ η πληρότητα των πτήσεων ξεπερνά μέχρι στιγμής το 70%.

Ωστόσο, κρίνεται επιβεβλημένο όλοι οι παράγοντες του τουρισμού στο νομό Χανίων, να διαμορφώσουν μια πολιτική, έτσι ώστε να σέβονται τον επισκέπτη – τουρίστα και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να γίνουν τα Χανιά ελκυστικός προορισμός για το κοινό που εμπιστεύεται τη Ryanair.

Παράλληλα, επαγγελματικοί φορείς, που έχουν σχέση με το τουριστικό προϊόν και δεν συμμετείχαν στην κοινή προσπάθεια προβολής των Χανίων, θα πρέπει να επανεξετάσουν τη θέση τους.

Πηγή: capital

 

One thought on “Η RYANAIR ετοιμάζει επέκταση-μαμούθ στην Ελλάδα με 100.000 νέες θέσεις εργασίας | Από 2 Ιουνίου Χανιά – Θεσσαλονίκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook