Η Netflix χτυπά «στα ίσια» τη Disney

η-netflix-χτυπά-στα-ίσια-τη-disney-695049

Πάνω από τα 350 δολάρια έκλεισε η μετοχή της Netflix την Παρασκευή.

Αυτό σημαίνει ότι, τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη (καθώς οι αγορές είναι κλειστές Δευτέρα λόγω Memorial Day), η κεφαλαιοποίηση αγοράς (ή market cap) της πολυεθνικής-κολοσσού ψυχαγωγίας και μίντια, ξεπέρασε αυτήν την Disney, η οποία ανέρχεται λίγο παραπάνω από τα 150 δισ. δολάρια.

Το Netflix πλέον κοντράρει στα ίσια τα παλαιά και γνωστά στούντιο τηλεοπτικού περιεχομένου, όπως η Disney και η Comcast, χάρις στους επενδυτές του. Με ένα ράλι 75% της μετοχής, μέχρι τώρα, η υπηρεσία streaming περιεχομένου έχει κεφαλαιακή αξία ύψους 152 δισ. δολ., ξεπερνώντας Comcast, και πλέον Disney.

Εκτοξεύεται η περιουσία του CEO της Netflix

Την ίδια ώρα, τα καθαρά κέρδη του συνιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Netflix, Ριντ Χέιστινγκς, αυξήθηκαν περισσότερο από 1,4 δισ. δολ. μέχρι αυτήν τη στιγμή για το 2018 (συνολική περιουσία 3,7 δισ. δολ.), σύμφωνα με το Forbes. Είναι ο 639ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Ο Χέιστινγκς κατέχει το 2,5% των μετοχών του Netflix, με έναν μεγάλο αριθμό οψιόν, τις οποίες και πουλά σε τακτική βάση. Το Forbes υπολογίζει πως ο Χέιστινγκς συγκέντρωσε σχεδόν 600 εκατομμύρια δολάρια (μετά τους φόρους) από τις πωλήσεις μετοχών. Το 2016, ο Χέιστινγκς ανακοίνωσε ότι δώρισε 100 εκατομμύρια δολάρια σε ένα φιλανθρωπικό fund για την εκπαίδευση.

newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook