Η Lego «κόβει» 1.400 θέσεις εργασίας

η-lego-κόβει-1-400-θέσεις-εργασίας-582155

Για πρώτη φορά, έπειτα από μία δεκαετία και πλέον, έπεσαν οι πωλήσεις της Lego και η εταιρεία αποφάσισε να «κόψει» 1.400 θέσεις εργασίας.

Η δανέζικη εταιρεία, που κατασκευάζει τα χαρακτηριστικά «τουβλάκια», είδε τις πωλήσεις της να πέφτουν στις ΗΠΑ και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, αν και το ίδιο διάστημα διπλασιάστηκε η ζήτηση στην Κίνα. Η Lego ανακοίνωσε ότι ήταν δύσκολη η απόφαση για την περικοπή των θέσεων εργασίας- που αντιπροσωπεύουν περίπου το 8% του συνολικού εργατικού δυναμικού της των 18.200 ατόμων παγκοσμίως- αλλά σημείωσε ότι έπρεπε να γίνει αυτό, για να επιτευχθεί η «επανεκκίνηση» της εταιρείας.

«Λυπούμαστε που πρέπει να κάνουμε αλλαγές οι οποίες ενδεχομένως θα επηρεάσουν τις ζωές πολλών συναδέλφων μας. Δυστυχώς, είναι σημαντικό για εμάς να παίρνουμε αυτές τις σκληρές αποφάσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιόργκεν Βιγκ Κνούντστορπ, σύμφωνα με τον Guardian.

Τον έλεγχο της Lego έχει ακόμη η οικογένεια Κρίστενσεν, η οποία την ίδρυσε και κατέχει το 75%. Τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 6% το πρώτο εξάμηνο του έτους. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό από το 2004, ενώ μία χρονιά νωρίτερα είχε «φλερτάρει» με τη χρεοκοπία.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook