Η ώρα της αλήθειας για την κατάρριψη του Boeing | Μετέφεραν με τρένα – ψυγεία τα πτώματα

η-ώρα-της-αλήθειας-για-την-κατάρριψη-το-157786

 boeing_sintrimiaaΟι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν ότι ίσως έχουν βρει τα μαύρα κουτιά του Boeing που κατερρίφθη με πύραυλο στην Ουκρανία

– Η ουκρανική κυβέρνηση καταγγέλλει τους αντάρτες πως κρύβουν πτώματα και συντρίμμια για να μην αποδειχτεί πως ρωσικοί πύραυλοι κατέρριψαν το μαλαισιανό αεροπλάνο

 Προσοχή:Σκληρές φωτογραφίες – ντοκουμέντο από πτώματα που φέρεται να στοιβάζονται σε βαγόνια

– Βρέθηκαν άλλα 27 πτώματα μαζί με 20 κομμάτια ανθρώπινης σάρκας στο σημείο της τραγωδίας

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές βρήκαν «κάποια αντικείμενα που μπορεί να είναι τα μαύρα κουτιά» του μαλαισιανού αεροσκάφους το οποίο καταρρίφθηκε από πύραυλο την Πέμπτη στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ένας από τους ηγέτες τους, ο Αλεξάντρ Μποροντάι.

Είπε πως είναι έτοιμος να τα παραδώσει στους διεθνείς εμπειρογνώμονες που έχουν αναλάβει να προσδιορίσουν τις αιτίες της συντριβής, εξηγώντας πως οι αντάρτες «δεν έχουν ειδικούς για να τα αναλύσουν» και «δεν εμπιστεύονται» τους ουκρανούς εμπειρογνώμονες. «Τα αντικείμενα αυτά βρίσκονται στο Ντονέτσκ και στα χέρια μας», διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου.

Ένας άλλος αξιωματούχος των ανταρτών, ο Σεργκέι Καβταράντζε, είπε πως πιστεύει ότι πρόκειται για δύο από τα υποτιθέμενα μαύρα κουτιά.

Και όλα αυτά ενώ άλλα 27 πτώματα βρέθηκαν σήμερα μαζί με 20 κομμάτια ανθρώπινης σάρκας στο σημείο όπου κατέπεσε ένα μαλαισιανό αεροπλάνο, όπως δήλωσε ο ουκρανός αναπληρωτής πρωθυπουργός Βολοντίμιρ Γκρόισμαν.

Σιδηροδρομικοί και παρατηρητές του ΟΑΣΕ λένε πως δεκάδες σοροί απομακρύνθηκαν από τον τόπο της συντριβής

Εκπρόσωπος του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε πως οι φιλορώσοι αντάρτες στο ανατολικό τμήμα της χώρας κάνουν ό,τι μπορούν για να κρύψουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι ρωσικοί πύραυλοι κατέρριψαν ένα μαλαισιανό αεροπλάνο.

«Οι τρομοκράτες κάνουν τα πάντα για να κρύψουν τα στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή ρωσικών πυραύλων στην κατάρριψη αυτού του αεροσκάφους», δήλωσε ο Αντρίι Λισένκο σε συνέντευξη Τύπου.

Είπε πως οι αντάρτες απομάκρυναν συντρίμμια και πτώματα από το σημείο της συντριβής με φορτηγά, επεμβαίνοντας σε έναν χώρο ο οποίος πρέπει να είναι ασφαλισμένος προκειμένου οι ερευνητές να έχουν μία πιθανότητα να προσδιορίσουν τι, και ποιος, προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους.

«Οι τρομοκράτες μετέφεραν 38 σορούς στο περιφερειακό νοσοκομείο (στο Ντονέτσκ). Για τα υπόλοιπα πτώματα, δεν γνωρίζουμε πού μπορεί να τα έχουν πάει», είπε ο Λισένκο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, σιδηροδρομικοί εργάτες δήλωσαν πως δεκάδες σοροί από το σημείο της συντριβής τοποθετήθηκαν μέσα σε βαγόνια-ψυγεία κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σταθμό της πόλης Τορέζ σε απόσταση 15 χλμ. από το σημείο της συντριβής.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), οι παρατηρητές του οργανισμού ενημερώθηκαν ότι 169 σοροί που μεταφέρθηκαν από το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου τοποθετήθηκαν σε ένα τρένο-ψυγείο εν αναμονή της άφιξης των διεθνών εμπειρογνωμόνων.

Η διαβεβαίωση δόθηκε στους παρατηρητές του ΟΑΣΕ στον σταθμό της Τορέζ, δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Μίκαελ Μποκιούρκιβ σε τηλεφωνική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από το σημείο της συντριβής, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο. Ερωτηθείς για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το τρένο αναχώρησε για το Ντονέτσκ, είπε πως δεν γνωρίζει αν έχει αναχωρήσει ήδη από την Τορέζ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook