Η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που μπέρδεψε τους gay και straight Βρετανούς

η-χριστουγεννιάτικη-διαφήμιση-που-μπ-312656

Η διαφήμιση των καταστημάτων Robert Dyas για τα Χριστούγεννα προβλημάτισε τους Βρετανούς – Εργαζόμενοι και καταναλωτές πήραν μέρος στο βίντεο, αλλά το μήνυμά του δεν είναι σίγουρο ότι έχει γίνει σαφές

Τα καταστήματα Robert Dyas είναι από τα παλαιότερα με είδη σπιτιού στο Λονδίνο, αφού από το 1872 προμηθεύουν τους καταναλωτές με ηλεκτρικές μικροσυσκευές, είδη καθαρισμού, εργαλεία για μαστορέματα και είδη κήπου. Όμως, η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση των καταστημάτων, που έκανε την εμφάνισή της στις 10 Δεκεμβρίου, μάλλον, προβλημάτισε τους πελάτες του καταστήματος με το νόημα που θέλει να περάσει προς τα έξω ή, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, τους μπέρδεψε.

Στο επίμαχο βίντεο που έχει τίτλο: «Είμαστε Robert Dyas και είμαστε gay, straight και bisexual», εμφανίζονται εργαζόμενοι και καταναλωτές του καταστήματος να εργάζονται ή να ψωνίζουν, ενώ, παράλληλα, δηλώνουν και τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Σε ένα σημείο του βίντεο ένας πελάτης κρατά ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο δηλώνει gay και εξηγεί ότι του αρέσει να ψωνίζει στο κατάστημα, μια πελάτισσα ψωνίζει και δηλώνει straight, ενώ μια άλλη δηλώνει bisexual και εκφράζει την ικανοποίησή της που ψωνίζει στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Οι χρήστες στα social media διχάστηκαν για την επίμαχη διαφήμιση. Κάποιοι την χαρακτήρισαν «ευφυή» και άλλοι «παρωδία». Μερικοί χρήστες την συνέκριναν με την διαφήμιση του «Red House», μιας αμερικανικής εταιρείας κατασκευής επίπλων, που το 2009 έκανε μια παρόμοια διαφήμιση, με την διαφορά ότι αντί να αναφερθεί στον σεξουαλικό προσανατολισμό των πρωταγωνιστών της, αναφερόταν στο χρώμα τους.

Στην αμερικανική διαφήμιση ένας υπάλληλος του καταστήματος δοκιμάζει έναν καναπέ και τον βρίσκει κατάλληλο για λευκούς και μαύρους υποψήφιους πελάτες.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook