Η χειρότερη χρονιά για το Κρητικό λάδι από το 1936!

η-χειρότερη-χρονιά-για-το-κρητικό-λάδι-84792

ladiΓυρίσαμε 80 χρόνια πίσω όσον αφορά την παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη αποδεικνύοντας έτσι και την κατακόρυφη πτώση που παρατηρείται στην ελαιοκομία του νησιού, φέρνοντας στα πρόθυρα της απογοήτευσης τους παραγωγούς ενός νησιού που αν μη τι άλλο παράγει και ζει από το κρητικό ελαιόλαδο, το οποίο μάλιστα έχει κερδίσει παγκοσμίως τα εύσημα και συγκαταλέγεται μεταξύ των βασικών αγαθών της Κρητικής διατροφής.

Το neakriti.gr φέρνει στο φως στοιχεία φωτιά άκρως απογοητευτικά  για την αγροτική οικονομία της Κρήτης αναφορικά πάντα με τη φετινή παραγωγή ελαιολάδου στο νησί. Φέτος ήταν η 2η χειρότερη των τελευταίων ογδόντα χρόνων στο νησί όταν την περίοδο 1936-37 είχαν παραχθεί στο νησί 12,7 χιλιάδες τόνοι ελαιολάδου και φέτος την περίοδο 2013-2014 σύμφωνα με τα στοιχεία η παραγωγή δεν ξεπερνά τους 19.000 τόνους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον ΣΕΔΗΚ, από τα ελαιουργεία του, η φετινή παραγωγή ήταν μόλις 19.000 τόνοι και είναι η δεύτερη χειρότερη των τελευταίων 80 χρόνων όταν την περίοδο 1936-37 είχε καταγραφεί παραγωγή μόλις 12,7 χιλιάδες τόνων λαδιού στο νησί.

 

Πηγή : neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook