Η τροχαία και ο γερανός ανέλαβαν δράση στα Χανιά

η-τροχαία-και-ο-γερανός-ανέλαβαν-δράση-85101

troxaia-geranos

Αύξηση της παραβατικότητας μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας

Στους δρόμους των Χανίων βγήκε χθες ο γερανός της τροχαίας στο πλαίσιο του σχεδιασμού για βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών, κυρίως στο κέντρο της πόλης.

Μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας παρατηρήθηκαν πολλά κρούσματα παραβάσεων, κυρίως από οδηγούς που στάθμευαν τα οχήματά τους σε διπλή σειρά, σε θέσεις στάθμευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες και πάνω σε μπάρες διέλευσης ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Συνεργεία της τροχαίας έχουν ήδη βεβαιώσει δεκάδες παραβάσεις, σε πολλές περιπτώσεις αφαιρούν πινακίδες και σε ενίοτε μεταφέρουν με το γερανοφόρο όχημα τα αυτοκίνητα των παραβατών στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων.

Εξάλλου, από χθες εφαρμόζεται το μέτρο της συνολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας στάσης και στάθμευσης οχημάτων στη χερσαία ζώνη του παλιού λιμανιού της πόλης στο τμήμα από την πλατεία Κατεχάκη μέχρι και την οδό Δευκαλίωνος στο ανατολικό τμήμα του λιμανιού.

Από το μέτρο της απαγόρευσης εξαιρούνται οι τουριστικές άμαξες, ενώ η τροφοδοσία των οχημάτων επιτρέπεται από τις 7.00 έως τις 11.00 το πρωί.

Μετά την εφαρμογή του μέτρου απομακρύνθηκαν και οι αλυσίδες που υπήρχαν σε σημεία εισόδου προς την παλιά πόλη, ενώ, σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη Χανίων Αντώνη Δασκαλάκη, το μέτρο της απαγόρευσης θα ισχύει πλέον όλο τον χρόνο.

 

Πηγή: newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook