Η Τηλεόραση ΚΥΔΩΝ στην ψηφιακή εποχή

η-τηλεόραση-κυδων-στην-ψηφιακή-εποχή-73673

KYDON_Digital_Photo

Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια λειτουργίας της η Τηλεόραση ΚΥΔΩΝ, ο αγαπημένος σταθμός όλων των Κρητικών, μπαίνει στην ψηφιακή εποχή.

Από το Σάββατο 15 Ιουνίου το πρόγραμμα της Τηλεόρασης ΚΥΔΩΝ μεταδίδεται και ψηφιακά, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο από το κέντρο εκπομπής “Μαλάξα” και στο Ηράκλειο από το κέντρο εκπομπής “Ρογδιά”, στο κανάλι UHF 38. Παράλληλα συνεχίζεται και η αναλογική μετάδοση από όλα τα κέντρα εκπομπής.

kydon

Για τους τηλεθεατές το βασικό πλεονέκτημα της ψηφιακής μετάδοσης είναι η εξασφαλισμένη υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου που μπορούν πλέον να απολαμβάνουν. Με την ψηφιακή κωδικοποίηση MPEG4 τα χιόνια, τα παράσιτα, οι παρεμβολές, τα είδωλα η θολή εικόνα και ο θόρυβος στον ήχο ανήκουν πλέον οριστικά στο παρελθόν.

Επίσης σύντομα θα παρέχονται στους τηλεθεατές και επιπλέον ψηφιακές υπηρεσίες, όπως ο ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος που παρέχει στον τηλεθεατή πληροφορίες για την εκπομπή που παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή αλλά και για το συνολικό πρόγραμμα του σταθμού.

Για την λήψη του επίγειου ψηφιακού σήματος δεν είναι απαραίτητος ούτε περίπλοκος εξοπλισμός ούτε «πιάτο» δορυφορικής λήψης. Οι τηλεθεατές πρέπει απλά να διαθέτουν τηλεόραση ή δέκτη-αποκωδικοποιητή τεχνολογίας MPEG4, τον οποίο θα συντονίσουν στο συγκεκριμένο κανάλι ψηφιακής εκπομπής UHF 38.

Παράλληλα η Τηλεόραση ΚΥΔΩΝ, ένας από τους πιο παλιούς και γνωστούς Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς της Ελλάδας, εκσυγχρονίζεται και στον τομέα του διαδικτύου και των πολυμέσων.

kydon

Εδώ και ένα χρόνο λειτουργεί στη διεύθυνση www.kydon.gr η νέα ανανεωμένη ιστοσελίδα της τηλεόρασης ΚΥΔΩΝ με συνεχή ενημέρωση για ότι συμβαίνει στη Κρήτη, την Ελλάδα και στον κόσμο, με χρήσιμες πληροφορίες, οδηγό διασκέδασης και προτάσεις αγοράς.

Μέσα από την ιστοσελίδα www.kydon.gr μπορείτε ακόμη να παρακολουθείτε μέσω Web TV, ζωντανά με live streaming το πρόγραμμα της Τηλεόρασης ΚΥΔΩΝ καθώς και να αναζητήσετε και να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας εκπομπές ανά πάσα στιγμή μέσω υπηρεσίας video on demand.

Σημαντική είναι επίσης η διείσδυση της Τηλεόρασης ΚΥΔΩΝ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με δυναμική παρουσία στο Facebook, το Twitter και το YouTube.

 

One thought on “Η Τηλεόραση ΚΥΔΩΝ στην ψηφιακή εποχή

  1. Τα κρητικά κανάλια εκπέμπουν ψηφιακά, ήδη από τις 15 Ιουνίου, αλλά εξακολουθούν τις αναλογικές μεταδόσεις (μέχρι της παρούσης: 23:26 Τετάρτη 26 Ιουνίου)!

    Επιτρέψτε μου έναν συλλογισμό μεγαλείου ..φωσκολικού:
    Είτε τα κρητικά τηλεοπτικά κανάλια συμμορφώνονται με κάποια ευρωπαϊκή ή εθνική οδηγία, διατυπωμένη από κάποια πατσαβουρωθείσα υπηρεσία του Κράτους, όπως π.χ. η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), είτε απλά οι Κρήτες καναλάρχες σέβονται τα τηλεκοπάδια τους!

    Δεν θα έπρεπε τα ίδια να ισχύουν και για τους ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ DIGEA (ANT1, ALPHA, MEGA, STAR & ΣΚΑΙ)??? Ακόμα περισσότερο από τους Κρητικούς, οι εν λόγω Αθηναίοι (βαρώνοι της Διαπλοκής, όσο και αυτοδίκαιοι τιμητές του Κράτους), δεν θα έπρεπε να διατηρήσουν αναλογικές εκπομπές, έτσι ώστε να μας έριχναν στάχτη στα μάτια, για το πόσο «σοβαρά και υπεύθυνα» εργάζονται υπέρ του φιλοθέαμου κοινού, ιδίως τώρα που με την εξουδετέρωση της ΕΡΤ, αποτελούν ολιγοπωλειακό τσιφλίκι… Έλα Αλέκο σε λίγο θα πλερώνεις ανταποδοτικά τέλη και για ΝΕΡΙΤ, και για DIGEA!?!? Πόσο??? χαχαχαχα!! άλλο βόδια, κι άλλο βούγια, και πρόβατα, μπεεεεε!!
    http://www.economicshelp.org/blog/152/monopoly/anti-trust-policy-and-monopoly/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook