Η σφακιανή μαραθόπιτα συναντά το sushi στα Χανιά

η-σφακιανή-μαραθόπιτα-συναντά-το-sushi-στα-483739

Πώς θα σας φαινόταν ο συνδυασμός σούσι με αβρωνιές; Ή noodles soup «χοιρινό με σέλινο» και για επιδόρπιο κέικ ελαιολάδου με πράσινο τσάι macha; Αυτούς και άλλους πολύ ενδιαφέροντες συνδυασμούς θα δημιουργήσουν την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου γνωστοί σεφ στο Παλλάς.

Το γνωστό bar restaurant στο Παλιό Λιμάνι υποδέχεται τον βραβευμένο σεφ με «Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας» Νικόλαο Σταυρακάκη, με πολυετή εμπειρία σε εστιατόρια του κόσμου, και τον Αντώνη Κουρκούτα, σεφ του φημισμένου εστιατορίου «Ιθάκη» στη Βουλιαγμένη, με fusion japanese cuisine, στο πλαίσιο μιας δημιουργικής συνομιλίας της κρητικής κουζίνας με την κουζίνα της Ιαπωνίας.

Το μενού της συνάντησης θα δημιουργηθεί από κοινού από τον καλεσμένο σεφ – που θα αναλάβει το εθνικό στοιχείο – και τον Νικόλα Σταυρακάκη που αντιπροσωπεύει την κρητική γευστική πινελιά στην πρωτοποριακή αυτή «συνάντηση».

Η μείξη fusion japanese κουζίνας με την κρητική είναι σίγουρα κάτι που αναμένεται να ιντριγκάρει τους ουρανίσκους των θαμώνων. Δείτε τι θα περιλαμβάνει το μενού αυτής της συνάντησης:

  • Αmuse bouche
  • Sushi Roll με αβοκάντο, αβρωνιές, ταραμά αχινού και nitsume πετιμεζιού
  • Gyoza σφακιανής μαραθόπιτας σε dashi αγριομάραθου
  • Τempura τυρι μαλάκα με τζελ καμένου ρακόμελου και Κρητική μαύρη τρούφα
  • Ramen soup «χοιρινό με σέλινο» με noodles φαγόπυρου
  • Κέικ ελαιολάδου με πράσινο τσάι macha, namelaka, χαρουποσοκολάτας και sorbet αλατσοελιάς.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook