Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και το «όχι» που δεν ηττήθηκε

η-συνεδρίαση-της-πολιτικής-γραμματεί-250943

Τη δύσκολη συγκατοίκηση στην Κουμουνδούρου μεταξύ προεδρικών και Αριστερής Πλατφόρμας αναμένεται να αναδείξει η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα (5 μ.μ.) παρουσία πιθανότατα του Αλέξη Τσίπρα. Λίγη ώρα μετά, η Αριστερή Πλατφόρμα μεγαλώνει την πίεση με την εκδήλωση, στην οποία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα μιλήσει για το «όχι» που δεν ηττήθηκε…

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ενδέχεται να ανοίξει το δρόμο για τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 1-2 Αυγούστου, ενώ οι διαδικασίες αναμένεται να κορυφωθούν στο έκτακτο συνέδριο που όπως όλα δείχνουν θα γίνει τον Σεπτέμβριο, μετά τη συμφωνία με τους δανειστές και προτού προκηρυχθούν οι εκλογές που φαίνεται πως ακολουθούν.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει την Πολιτική Γραμματεία για την πορεία των διαπραγματεύσεων και για το πλάνο υπέρβασης του εσωτερικού αδιεξόδου μέσα από τη δρόμολόγηση των προβλεπόμενων συλλογικών διαδικασιών, με κορυφαία το συνέδριο, που θα επικυρώσει τη στρατηγική της αριστερής διακυβέρνησης υπό τα νέα δεοδμένα.

Ταυτόχρονα, θα πετάξει το γάντι στους επικριτές του καλώντας τους να αναλογιστούν τι θα σήμαινε πραγματικά η εφαρμογή του εναλλακτικού τους σχεδίου.

Από την άλλη, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης το απόγευμα αυξάνει την πίεση με την εκδήλωση για τα πέντε χρόνια ζωής του iskra, στην οποία θα μιλήσει με θέμα «Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε! Συνεχίζουμε…».

Επιχειρώντας μια επίδειξη ισχύος, ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αναμένεται να ασκήσει κριτική στον τρόπο, με τον οποίο ο πρωθυπουργός αποφάσισε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και στη συμφωνία που έκλεισε με τους εταίρους.

Επίσης, θα διαμηνύσει στον πρωθυπουργό ότι μεγάλο τμήμα της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί με την απόφασή του να αποφύγει τη ρήξη με τους δανειστές.

Πηγή : in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook