Η συνέπεια πληρώνεται | Λογαριασμός υπουργείου 29.000 ευρώ από κλήσεις για την ώρα!

η-συνέπεια-πληρώνεται-λογαριασμός-υπ-88911

bigbenΝα κάτι που δεν θα δεις ποτέ στην Ελλάδα, ακόμα κι αν είμαστε η χώρα όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι έπαιρναν επίδομα έγκαιρης προσέλευσης!

Γιατί στα δικά μας υπουργεία, τους τοίχους άνετα θα μπορούσαν να κοσμούν ρολόγια από καθαρό χρυσό… ωστόσο ακόμα πιο άνετα θα μπορούσαν να έχουν για μήνες τελειωμένες μπαταρίες.

Στην Αγγλία όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.

Το βρετανικό υπουργείο Αμύνης πλήρωσε τηλεφωνικό λογαριασμό 29.000 ευρώ για κλήσεις που έγιναν προς τον αριθμό «123» των τηλεπληροφοριών, που ανακοινώνει την ώρα, μολονότι είχε απαγορευτεί στους υπαλλήλους να καλούν την υπηρεσία αυτή.

Το υπουργείο είχε απαγορεύσει από τον Μάρτιο του 2012 τις κλήσεις στο «ομιλών ρολόι», ένα σύστημα που λειτουργεί στη Βρετανία από το 1936. Είχε ζητήσει μάλιστα από τους υπαλλήλους να ενημερώνονται για την ακριβή ώρα από τις δωρεάν ιστοσελίδες που υπάρχουν για το σκοπό αυτό.

Παρ’ όλ’ αυτά, το υπουργείο καλείται να πληρώσει 22.000 ευρώ για το 2012 και άλλες 7.000 για φέτος. Η κάθε κλήση προς τον αριθμό που ανακοινώνει την «ώρα Βρετανίας» στοιχίζει 0,35 ευρώ.

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια οι υπάλληλοι έκαναν 130.000 κλήσεις στον αριθμό αυτό, που σημαίνει ότι έκαναν 135 κλήσεις την ημέρα, ή περίπου 3 κάθε δέκα λεπτά της ώρας—κάθε εργάσιμη ημέρα.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου δικαιολόγησε τη δαπάνη λέγοντας ότι υπήρξε ένα «τεχνικό λάθος (…) και για αυτό έγιναν κλήσεις από απροσεξία».

Ορίστε λοιπόν πόσο κοστίζει να είσαι «Εγγλέζος στο ραντεβού σου»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook