Η «Συμμορία των 16» και το «ριφιφί» του αιώνα σε τράπεζα | Photos

η-συμμορία-των-16-και-το-ριφιφί-του-α-594586

Το «ριφιφί» του αιώνα είχαν σχεδιάσει τα 16 μέλη μίας συμμορίας στη Βραζιλία, κατασκευάζοντας τούνελ με φωτισμό και όλες τις… ανέσεις τουλάχιστον 600 μέτρων και ξοδεύοντας πάνω από 1,2 εκατ. δολάρια, με στόχο τα 318 εκατ. δολάρια που ήταν τοποθετημένα στο χρηματοκιβώτιο μεγάλης τράπεζας στο Σάο Πάολο.

Η τραγική ειρωνεία για τη συμμορία, είναι ότι η αστυνομία κατάφερε να αντιληφθεί τις κινήσεις τους και να ματαιώσει τα σχέδιά τους, λίγο πριν την ολοκλήρωση του μεγαλόπνοου σχεδίου.

Οι λεπτομέρειες της οργάνωσης του σχεδίου παραπέμπουν σε υπερπαραγωγή του Χόλιγουντ. Η «Συμμορία των 16» νοίκιασε σπίτι λίγα τετράγωνα απόσταση από την Banco do Brazil στο Σάο Πάολο. Από εκεί ξεκίνησε η κατασκευή του τούνελ. Για τέσσερις μήνες έσκαβαν και περνούσαν γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και όλα τα εργαλεία που θα χρησιμοποιούσαν στο τελικό στάδιο. Το τούνελ κάλυψε μία απόσταση τουλάχιστον 600 μέτρων, πριν φτάσει κάτω από το θησαυροφυλάκιο της τράπεζας, όπου φυλάγονταν 318 εκατ. δολάρια σε μετρητά.
Προκειμένου να υλοποιήσουν το μεγαλόπνοο σχέδιό τους, η «Συμμορία των 16» συγκέντρωσε σχεδόν 1,5 εκατ. δολάρια πόρους, ξοδεύοντας μόνο για την κατασκευή του τούνελ, το 1,3 εκατ. δολάρια.

Αρχηγός της «Συμμορίας των 16», σύμφωνα με την αστυνομία, είναι μία 35χρονη γυναίκα, το όνομα της οποίας έχει εμπλακεί και σε ληστεία ενός φορτηγού ομάδας ασφαλείας στην Παραγουάη.

Η είσοδος του τούνελ ήταν από το πάτωμα ενός εκ των δωματίων του σπιτιού που είχε νοικιάσει η συμμορία. Όπως δήλωσαν οι αστυνομικοί, οι επίδοξοι ληστές της τράπεζας είχαν τοποθετήσει μία σκάλα ύψους δύο μέτρων, προκειμένου να κατεβαίνουν στο τούνελ και να συνεχίζουν σε καθημερινή βάση τις εργασίες τους. Το ύψος της σήραγγας ήταν 1,5 μέτρο, ώστε οι κινήσεις να γίνονται γρήγορα και να μεταφέρονται με άνεση τα τρυπάνια και τα άλλα εργαλεία που θα χρησιμοποιούσαν για την παραβίαση του χρηματοκιβωτίου.
Μέσα στο τούνελ βρέθηκαν σκουπίδια από πλαστικές σακούλες, υπολείμματα φαγητών, ειδικά ρούχα και εργαλεία. Η αστυνομία πιστεύει ότι για την κατασκευή της μεγάλης αυτής σήραγγας, υπήρξε βοήθεια από πολιτικό μηχανικό.

Όπως τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του Σάο Πάολο, αν η «Συμμορία των 16» ολοκλήρωνε το σχέδιό της, θα μιλάγαμε για το «ριφιφί» του αιώνα.

Πρωτο θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook