Η συγκλονιστική εμπειρία μίας μητέρας από την Κρήτη που παραλίγο να χάσει το παιδί της από μηνιγγίτιδα

η-συγκλονιστική-εμπειρία-μίας-μητέρα-693733

Μετά τα 3 πρόσφατα κρούσματα μηνιγγίτιδας που καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στα Χανιά, η μαρτυρία μίας μητέρας που κατάγεται από την Κρήτη και ζει μόνιμα με την οικογένεια της στη Γερμανία, έρχεται να επιβεβαιώσει την επικινδυνότητα και τις σοβαρές συνέπειες της νόσου.

Η μητέρα μοιράστηκε δημόσια την ιστορία της, όταν η κόρη της νόσησε πέρσι ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο από Μηνιγγίτιδα Β και κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της, ενώ έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την νοσηλεία της κόρης της στην ΜΕΘ, που δείχνουν τα έντονα σημάδια της Μηνιγγίτιδα Β πάνω στο σώμα του μικρού κοριτσιού.
Η μητέρα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους θεράποντες ιατρούς που έσωσαν το κοριτσάκι της από βέβαιο θάνατο ή μόνιμη αναπηρία, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις παιδιών που νοσούν από Μηνιγγίτιδα Β.
Γονείς, παιδίατροι και εκπαιδευτικοί φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο το θέμα της άμεσης αντιμετώπισης αλλά και των συνεπειών της νόσου. Μοναδικός τρόπος πρόληψης από τη νόσο είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός

Να θυμίσουμε, ότι συνολικά τα κρούσματα της Μηνιγγίτιδας ανέρχονται σε 9 από την αρχή της χρονιάς, ενώ τα τρία καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, λίγες μόνο ημέρες μετά το κρούσμα Μηνιγγίτιδας που σημειώθηκε στην Τρίπολη με ένα 13χρονο παιδί, δύο ακόμη παιδιά νόσησαν από μηνιγγίτιδα στην Κρήτη και νοσηλεύθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Τα δύο παιδιά, ηλικίας 4 και 10 ετών εισήχθησαν στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου έλαβαν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη από τους θεράποντες ιατρούς. Τα παιδιά φοιτούν σε διαφορετικά σχολεία στα Χανιά, γεγονός που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

miniggitida 1

miniggitida 2

onmed.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook