Η πιο δύσκολη διατροφική συμβουλή που πρέπει να ακολουθείς!

η-πιο-δύσκολη-διατροφική-συμβουλή-που-117324

DIATROFIΠέντε διατροφολόγοι απαντούν στην ίδια ερώτηση: Ποια συμβουλή δίνετe στους πελάτες σας την οποία εσείς δυσκολεύεστε να ακολουθήσετε;

Αν το να εκπαιδεύετε άλλους για τη σημασία της υγιεινής διατροφής ήταν η δουλειά σας τότε σίγουρα θα ήταν πιο εύκολο για εσάς να ακολουθείτε μία πιο υγιεινή διατροφή, να τρώτε τις μερίδες που πρέπει και να βρίσκετε χρόνο για όμορφα γεύματα. Σωστά;

Όπως φαίνεται, οι αρχές για τον ιδανικό τρόπο διατροφής δυσκολεύουν και τους ίδιους τους διατροφολόγους. Δες σε τι δυσκολεύονται 5 από αυτούς..

1. Να τρως με το νου (να ξέρεις, δηλαδή, τι κάνεις), ακόμα και όταν είσαι πολύ απασχολημένη

“Ένα κομμάτι που δυσκολεύομαι να ακολουθήσω είναι το να τρώω έχοντας επίγνωση του τι κάνω. Σαν εργαζόμενη μητέρα, παρατηρώ τον εαυτό μου να τρώει στο δρόμο, όρθια, μέσα στο αυτοκίνητο, μιλώντας στο τηλέφωνο και μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή. Στους πελάτες μου, πέρα από το τι να τρώνε, τους δίνω συμβουλές και για το πώς να τρώνε. Όταν τρώει κανείς χωρίς να συγκεντρώνεται στο φαγητό του μπορεί να καταναλώσει περιττές θερμίδες και να μη νιώθει και ικανοποιημένος. Είναι πολύ σημαντικό να ζεις στο παρόν και να απολαμβάνεις το φαγητό σου”.

2. Να τρως λαχανικά 7 φορές την εβδομάδα

“Θα έλεγα πως το να τρώω πολλά λαχανικά είναι το πιο αδύναμο σημείο μου. Θα μου άρεσε να τρώω γύρω στις 6-9 κούπες την εβδομάδα αλλά στην πραγματικότητα τρώω περίπου 5 όταν είμαι πολύ απασχολημένη και η αλήθεια είναι πως αυτό συμβαίνει συχνά. Αυτό είναι κάτι που προσπαθώ να έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου γιατί ξέρω πως τα λαχανικά με βοηθάνε να παίρνω και περισσότερο νερό και ίνες στον οργανισμό μου”.

3. Να τρως σιγά-σιγά

“Όταν τρώμε γρήγορα, τρώμε περισσότερο. Όταν τρώμε αργά, τρώμε λιγότερο, νιώθουμε πιο ικανοποιημένοι, πιο ήρεμοι, πιο χαρούμενοι. Αγχωνόμαστε λιγότερο και απολαμβάνουμε το φαγητό μας περισσότερο. Αυτό είναι που με δυσκολεύει περισσότερο από όλα”.

4. Να ξεχνάς το θέμα του “άδειου πιάτου”

“Συχνά δίνω στους πελάτες μου τη συμβουλή να τρώνε ποιοτικά και να μην καταβροχθίζουν όλο το φαγητό που βρίσκεται μπροστά τους. Είμαι πολύ καλή στο να σερβίρω τις σωστές μερίδες στον εαυτό μου όταν είμαι στο σπίτι, αλλά στα εστιατόρια τρώω ότι υπάρχει στο πιάτο μου και συνήθως παρατρώω. Ο καλύτερος τρόπος για να μην αδειάσεις όλο το πιάτο σου είναι να σταματήσεις επίτηδες όταν νιώσεις ικανοποιημένη”.

5. Να ετοιμάσεις το πρωινό σου πριν πέσεις για ύπνο

“Οι ειδικοί στη διατροφή προτρέπουν τους πελάτες τους να ξεκινούν την ημέρα τους με ένα υγιεινό πρωινό για να ξυπνήσουν τον μεταβολισμό τους γρήγορα και να πάρουν ενέργεια. Αυτή είναι η δυσκολότερη συμβουλή για μένα. Το ξυπνητήρι μου πολλές φορές χτυπάει στις 4:45 το πρωί και συνήθως βιάζομαι να βγάλω βόλτα τον σκύλο, να ετοιμαστώ για τη δουλειά, να πάρω το μεσημεριανό μου μαζί και να φύγω πριν ξεκινήσει η κίνηση. Όχι μόνο δεν πεινάω τόσο νωρίς το πρωί αλλά το πρωινό είναι η τελευταία μου σκέψη. Για να καταπολεμήσω αυτή την κακή συνήθεια προσπαθώ να το ετοιμάζω αποβραδύς. Όταν δεν ξυπνάω τόσο νωρίς το πρωί, είναι πιο πιθανό να φάω ένα υγιεινό πρωινό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook