Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό

η-περιφέρεια-κρήτης-στηρίζει-τις-εκδη-229686

autismos

 

Αγώνες λαϊκού δρόμου πέντε (5) και δέκα (10) χλμ, καθώς και ειδικό αγώνα δρόμου ενός (1) χλμ για παιδιά και οικογένειες συνδιοργανώνουν η ΜΚΟ «ΜΕΡΙΜΝΗ», η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χερσονήσου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου, υπό την αιγίδα της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου).

Οι λαϊκοί αγώνες δρόμου, των πέντε (5) και δέκα (10) χιλιομέτρων και ο αγώνας των 1.000 μέτρων για παιδιά και οικογένειες έχουν ως θέμα: “Είμαι διαφορετικός – είμαι ο εαυτός μου!” και θα διεξαχθούν την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στις Γούρνες Ηρακλείου (πρώην Αμερικανική Βάση).

afisa

Σκοπός των αθλητικών εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη διαφορετικότητα – ιδιαίτερα για άτομα με αυτισμό – καθώς και η απόκτηση μιας ξεχωριστής αθλητικής εμπειρίας, όχι μόνο για τους δρομείς και τους περιπατητές, αλλά και για κάθε συμμετέχοντα εθελοντή και πολίτη, σε μια προσπάθεια προώθησης του μαζικού δρομικού κινήματος σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, με στόχο τη βελτίωση της υγείας.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην ακτογραμμή του Κρητικού Πελάγους, κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα.

Αναλυτικότερα το Πρόγραμμα:

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10 (δέκα) χλμ:

Τόπος αφετηρίας/τερματισμού των δέκα (10) χλμ: Δημαρχείο, πρώην Αμερικανική Βάση, Γούρνες Χερσονήσου.

Η διαδρομή των δέκα (10) χιλιομέτρων θα ξεκινήσει μέσα στην πρώην Αμερικανική Βάση από το Δημαρχείο, θα ακολουθήσει τον παραλιακό δρόμο των Γουβών μέχρι το τέλος του παραλιακού δρόμου και θα επιστρέψει στο Δημαρχείο μέσω της παλιάς εθνικής οδού.

Ώρα εκκίνησης: 10:30 πμ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ / ΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ 5 (πέντε) χλμ:

Τόπος αφετηρίας/τερματισμού των πέντε (5) χλμ: Δημαρχείο, πρώην Αμερικανική Βάση, Γούρνες Χερσονήσου / Άγιος Κωνσταντίνος Γουβών Χερσονήσου.

Η διαδρομή των πέντε (5) χιλιομέτρων θα ξεκινήσει μέσα στην πρώην Αμερικανική Βάση από το Δημαρχείο, θα ακολουθήσει μια μικρή διαδρομή μέσα στην πρώην Αμερικανική Βάση, με το μεγαλύτερο μέρος της να είναι στον παραλιακό δρόμο των Γουβών.

Ώρα εκκίνησης: 12:00 πμ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ / ΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ 1 (ενός) χλμ:

Τόπος αφετηρίας/τερματισμού (ενός) 1 χλμ: Δημαρχείο, πρώην Αμερικανική Βάση, Γούρνες Χερσονήσου / Ενυδρείο Κρήτης.

Η διαδρομή του ενός (1) χιλιομέτρου θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Χερσονήσου στην πρώην Αμερικανική Βάση και θα καταλήξει στο Ενυδρείο Κρήτης.

Ώρα εκκίνησης: 12:30 πμ.

Στόχος του Δήμου Χερσονήσου είναι η συνέχεια της διοργάνωσης αγώνων δρόμου με παράλληλη ανάδειξη της ακτογραμμής του Δήμου, ενώ φιλοδοξία της «ΜΕΡΙΜΝΗ» είναι η καθιέρωση του θεσμού των λαϊκών αγώνων δρόμου για τον αυτισμό και η υλοποίηση των εκδηλώσεων σε διαφορετική πόλη κάθε χρονιά στην Κρήτη.

Παράλληλα με τους αγώνες θα πραγματοποιηθεί σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με θέμα τη διαφορετικότητα («Είμαι διαφορετικός, είμαι ο εαυτός μου»), που περιλαμβάνουν:

1. Διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά δημοτικών σχολείων του Δήμου Χερσονήσου με θέμα τη διαφορετικότητα.

2. Δημιουργία του δένδρου διαφορετικότητας, όπου κάθε συμμετέχων αθλητής κι αθλήτρια, θα κολλά ένα κομμάτι puzzle (το σύμβολο διεθνώς του αυτισμού) μετά το τέλος κάθε αγώνα.

3. Διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι με θέμα τη διαφορετικότητα στο αμφιθέατρο του Ενυδρείου Κρήτης (CretAquarium).

Επίσης, την ημέρα των αγώνων θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα Γιώργου & Νίκου Στρατάκη (ευγενική τους χορηγία).

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, σωματεία και φορείς που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τους μέχρι αύριο Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 στα ακόλουθα σημεία:

1) ΚΕΠ Δήμου Χερσονήσου

2) 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, Σμύρνης 26, Ηράκλειο

3) ΜΕΡΙΜΝΗ, Ν. Σουργιαδάκη 8-10, Ηράκλειο, ή

4)σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα www.autismrace.gr

Τα έσοδα θα διατεθούν στα παιδικά χωριά SOS Κρήτης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook