Η ομορφότερη γέφυρα του κόσμου είναι χρυσή και βρίσκεται στο Βιετνάμ | Video

η-ομορφότερη-γέφυρα-του-κόσμου-είναι-χ-738576

To Βιετνάμ μπορεί να είναι ο καλύτερος προορισμός για τους foodies, όμως κάπως πρέπει να εξισορροπήσει με τα αξιοθέατά του.

Πριν λίγο καιρό, λοιπόν, η κυβέρνηση αποκάλυψε την πιο εντυπωσιακή γέφυρα στην ιστορία της Ασίας, ανάμεσα στα Ba Na Hills, έξω από τη Da Nang.

Η «Χρυσή Γέφυρα» όπως την αποκαλούν οι ταξιδιώτες αλλά και οι ντόπιοι, έχει το σχήμα φιδιού και είναι τόσο λεπτή που εκπλήσσει ακόμη και τον πιο ατρόμητο άνθρωπο που θα τη διασχίσει. Παρόλα αυτά, η στήριξή της γίνεται από δυο τεράστιες κολώνες από πέτρα που έχουν το σχήμα χεριών.

Πολλοί λένε πως αυτά τα «γιγάντια χέρια, τραβούν μια χρυσή φλούδα από τη Γη».

Όπως ακριβώς η μορφή της, έτσι και η θέα από τη γέφυρα θα σας… κόψουν την ανάσα, καθώς θα βρίσκεστε 3.280 πόδια πάνω από τη θάλασσα και 492 πόδια πάνω από τον ψηλότερο λόφο.

«Είναι σαν να δημιουργούμε μια διαδρομή στον ουρανό, ανάμεσα στη ομίχλη και την παραμυθένια μορφή του βουνού Ba Na» δηλώνει ο επικεφαλής της ομάδας δημιουργίας της, Vu Viet Anh στο Reuters.

Η γέφυρα άνοιξε προς το κοινό τον Ιούνιο και μοιάζει να είναι το κύριο αξιοθέατο στη Da Nang, η οποία φιλοξενούσε την αμερικάνικη βάση κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ. Πλέον, όμως, είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις για διακοπές καθώς συνδυάζει τη βόλτα στην πόλη, το βουνό, τη θάλασσα και την τοπική παραδοσιακή κουζίνα.

Σύμφωνα με τη South China Morning Post, η «Χρυσή Γέφυρα» θα συνδεθεί με ακόμη μια! Στη Da Nang θα ξεκινήσουν να κατασκευάζουν ακόμη μια φανταστική γέφυρα που θα είναι ασημένια και θα λέγεται πως είναι «μια τούφα από τα μαλλιά του Θεού».

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook