Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» πίσω από την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ

η-ομάδα-λαϊκών-αγωνιστών-πίσω-από-τη-74460

nea dimokratiaΜε μία προκήρυξη 19 σελίδων στο δικτυακό τόπο indymedia, η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, τα ξημερώματα της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2013.

Η επίθεση είχε σημειωθεί στις 3 τα ξημερώματα, από δύο άτομα τα οποία πλησίασαν το κτίριο και πυροβόλησαν εννέα φορές με ένα καλάσνικοφ και ένα περίστροφο Magnum 357 και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Οι δράστες στόχευσαν και προς το δεύτερο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά. Στο γραφείο του πρωθυπουργού βρέθηκε μια σφαίρα, η οποία είχε σπάσει το τζάμι, χτύπησε στο ταβάνι, στη συνέχεια στον τοίχο και κατέληξε στο πάτωμα.

Με μία δεύτερη προκήρυξη στον ίδιο δικτυακό τόπο, η οργάνωση «Εραστές της Ανομίας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, το βράδυ του Σαββάτου, με εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Κουκάκι «μόλις πενήντα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής», όπως σημειώνουν.

 

Πηγή : in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook