Η Ντόρα πήρε τ΄όπλο της | «Ότι κάνουμε στη φορολογική πολιτική είναι στρεβλό»

η-ντόρα-πήρε-τ΄όπλο-της-ότι-κάνουμε-σ-42447

MPAKOGIANNI«Το μεγάλο λάθος του ΕΝΦΙΑ είναι στην κεντρική σύλληψη ότι φορολογώ αντικειμενικές αξίες που δεν στέκουν» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη και υπογράμμισε ότι στο ζήτημα της φορολογικής πολιτικής «ότι κάνουμε είναι στρεβλό».

Δεν παρέλειψε κατά τη σκληρή κριτική της για τις αστοχίες να εκφράσει τη βεβαιότητά της ότι το οικονομικό επιτελείο δεν θα μπορέσει να λάβει τα έσοδα που προσδοκά από τον ΕΝΦΙΑ.

«Δεν μπορείς να νομοθετείς επί λάθος δεδομένων. Αυτό φέρνει όλες τις στρεβλώσεις μετά τις οποίες καλούμαστε να διορθώσουμε» πρόσθεσε η γαλάζια βουλευτής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ.

«Η έκτακτη εισφορά είναι κάτι άλλο, μπορεί να διαφωνώ ωστόσο είναι δημοσιονομικό θέμα. Στα ακίνητα ωστόσο δεν υπάρχει επιχείρημα από την τρόικα. Αντίθετα έχει επιχείρημα η κυβέρνηση και πρέπει να το χρησιμοποιήσει. Πρέπει να εναρμονιστούν οι αντικειμενικές αξίες με την πραγματικότητα», είπε .

Παράλληλα, αναφορικά με τις εξαγγελίες Σαμαρά από τη ΔΕΘ για τη μείωση κατά 30% στο φόρο πετρελαίου θέρμανσης, η κυρια Μπακογιάννη σημείωσε πως θα έπρεπε το μέτρο να επεκταθεί και στον ΕΦΚ.

Ερωτηθείσα γιατί εφόσον διαφωνεί υπερψηφίζει τα μέτρα, σημείωσε πως «ανάμεσα στην κυβερνητική σταθερότητα και την προσωπική μου διαφωνία βάζω μπροστά το μείζον που είναι η σταθερότητα. Εάν η χώρα μπει σε αστάθεια το τίμημα για τον πολίτη θα είναι δυσβάσταχτο».

«Εμένα με τρομάζει το ενδεχόμενο παρατεταμένης ακυβερνησίας. Γιατί και ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει δεν θα φέρει τα πράγματα τούμπα. Θυμάστε τι πέρασε η χώρα από το «Λεφτά υπάρχουν»» σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια δεν ήταν στα Ζάππεια της Νέας Δημοκρατίας γιατί βρισκόταν εκτός κόμματος.

Παράλληλα άφησε αιχμές για έλλειψη διαλόγου στους κόλπους τoυ της Νέας Δημοκρατίας φέρνοντας ως παράδειγμα το σύμφωνο συμβίωσης: «Τάχθηκα υπέρ του συμφώνου συμβίωσης, ως αστική συμφωνία, καμία σχέση με το γάμο. Είναι μια από τις υποχρεώσεις που έχουμε και είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων… Πρέπει να δούμε τις συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν μπορούμε να μην κουβεντιάζουμε τα θέματα»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook