Η ΝΟΔΕ ΝΔ Χανίων για τον αποχαρακτηρισμό των σχολείων της Κανδάνου από δυσπρόσιτα

η-νοδε-νδ-χανίων-για-τον-αποχαρακτηρισ-686129

Ανακοίνωση σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό των σχολείων της Κανδάνου από δυσπρόσιτα, εξέδωσε η Νομαρχιακή Οργάνωση Διοικούσας Επιτροπής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας:

«Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει άλλο ένα πλήγμα στα σχολεία της υπαίθρου των Χανίων.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει με ανακοινώσεις μας, από τις 25 Νοεμβρίου 2017 στα Χανιά ο υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης με τις «ευλογίες του» έδωσε το σύνθημα για την υποβάθμιση των σχολείων της υπαίθρου. Ακολούθησε νεότερη ανακοίνωση μας στις 30 Ιανουαρίου αλλά και στις 5 Φεβρουαρίου 2018 όπου καταγγείλαμε τις κυβερνητικές ενέργειες με τις οποίες κόβονται ειδικότητες από το ΕΠΑΛ Βρυσών και τονίσαμε ότι θα συνεχίσουν την επικίνδυνη πολιτική τους όσο αφορά τα σχολεία της επαρχίας.

Συνέχισαν ακάθεκτοι, όπως φοβόμασταν το έργο τους, αυτή τη φορά βάζοντας στο στόχαστρο τα σχολεία της Κανδάνου. Αποχαρακτηρίζοντας από δυσπρόσιτα τα σχολεία αυτά, δεν μπορούν να συνεχίσουν να διατηρούν τα τμήματα τους, καθώς απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχής μαθητών ανά τμήμα, αντίστοιχος με αυτών των  πόλεων κάτι που είναι άδικο αλλά και ανέφικτο. Τι, κι αν οι σύλλογοι γονέων και διδασκόντων διαμαρτύρονται έντονα, η κυβέρνηση επιθυμεί την συρρίκνωση και υποβάθμιση των σχολείων της υπαίθρου των Χανίων θέλοντας να τα οδηγήσει σε οριστικό κλείσιμο.

Δεν μας φτάνει η πολιτική τους που έχει δημιουργήσει τόσα προβλήματα στους μαθητές και στις οικογένειες τους, έχουμε και την κα Βαγιωνάκη και κ. Μπαλωμενάκη, να «δυσανασχετούν τάχα μου» με την κυβέρνηση στέλνοντας σχετική επιστολή. Είναι και αυτό μέρος της παράστασης του θιάσου που λέγεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η στήριξη των οικογενειών της επαρχίας ώστε τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε κοντινά σχολεία έχοντας ισότιμες ευκαιρίες με τους μαθητές της πόλης, για εμάς είναι το αυτονόητο. Όπως και η κάλυψη όλων των κενών από εκπαιδευτικούς είναι επιτακτική ώστε να έχουν και οι μαθητές της επαρχίας το επίπεδο μόρφωσης που τους αξίζει.

Αξίζουμε καλύτερα. Μπορούμε καλύτερα!

ΝΟΔΕ Χανίων»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook