Η Νεοϋορκέζικη Jazz συναντά την Κρητική μουσική | Συναυλία με την Μαρία Μανουσάκη

η-νεοϋορκέζικη-jazz-συναντά-την-κρητική-μ-155236

maria_manousaki_exoΜια μοναδική μελαγχολική νότα διαπερνά την σκοτεινή σιωπή… μετά, ένα άπλετο φως φέρνει στο επίκεντρο την Μαρία… Το βιολί δείχνει να ζωντανεύει, να γίνεται ένα με το κοινό και να το μεταφέρει σε μια πρωτόγνωρη διάσταση όπου η μουσική είναι μαγευτική και αιθέρια… πλέκοντας σπάνια στοιχεία Αφρικάνικης μουσικής και ιδιαιτέρων Κρητικών ακουσμάτων, η Μαρία δημιουργεί μια μουσική που σας αφοπλίζει και σας σαγηνεύει ολοκληρωτικά!

Γεννημένη στη Νότια Αφρική, μεγαλωμένη στην Ελλάδα και πρόσφατα εγκατεστημένη στη Νέα Υόρκη, η παγκοσμίως φημισμένη βιολονίστρια Μαρία Μανουσάκη εμπνέεται από τις Κρητικές της ρίζες και την αγάπη της για την τζαζ, για να δημιουργήσει τις συνθέσεις της.

Θα παρουσιάσει τις τελευταίες της συνθέσεις στον Αλικιανό Χανίων Κρήτης, στις 16 Ιουλίου στο ίδρυμα Κρητικών Σπουδών Καψωμένου (παλιό γυμνάσιο Αλικιανού).

Μαζί της είναι Πέτρος Κλαμπάνης στο μπάσο, Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο, Κώστας Αναστασιάδης στα ντραμς και το γκρουπ του Γιώργου Βογιατζή με παραδοσιακή Κρητική μουσική.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30. Ειδική εμφάνιση από το χορευτικό συγκρότημα Βιγλάτορες.

Γενική είσοδος 10 ευρώ

Η βιολίστρια Μαρία Mανουσάκη είναι μια μουσικός με διεθνή παρουσία στο χώρο της τζαζ και world μουσικής.

Maria_CretanJazz_WEBΣπούδασε με υποτροφία στο Βerklee College of Music της Βοστώνης, από το οποίο αποφοιτήσε με διάκριση.

Η Μαρία έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών είναι το Perth Concert Hall στην Αυστραλία, το Frank Sinatra School of The Arts στη Νέα Υόρκη και η τελετή λήξης των Μεσογειακών Αγώνων στην Πεσκάρα της Ιταλίας.

Έχει εμφανιστεί στο Jazz at the Lincoln centre με τον γνωστό songwriter Matt Alber καθώς και στο Ντουμπάι, όπου παρουσίασε τη μουσική της στα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου του 2005 και 2006. Στο Κατάρ έπαιξε για το βασιλικό γάμο το 2005.

Επίσης άνοιξε τη συναυλία των Pet Shop Boys στο Λυκαβηττό και συνεργάστηκε με το φημισμένο gypsy jazz συγκρότημα Rosenberg triο.

maria_manousakiΕίναι μέλος του σχήματος Petros Klampanis CONTEXTUAL, με το οποίο εμφανίζεται σε συναυλίες σε Αμερική και Ευρώπη, Athens Experiment και Drumvoice με το οποίο έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνας, στο Ζάππειο Μέγαρο, στο Θέατρο Badminton και αλλού.

Το 2011 ίδρυσε το σχήμα Stephan Grappelli Project, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μουσική του μεγάλου Γάλλου βιολιστή.

Το προσωπικό της single με τίτλο From South to the Moon κυκλοφορεί στο internet, και ετοιμάζεται για το καινούργει της album με το Νεοϋιορκέζικο κουαρτέτο της οπου θα παρουσιασει την καινούργιες της συνθέσεις.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook